Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Duidelijker communiceren over uitbreiding vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1239 
|
 www.omroepflevoland.nl 
gh_vliegtuig_030918_1902GN_Imgp2391.jpg

Het platform Burger Participatie Almere (BPA) dringt er in een brief bij de Almeerse gemeenteraad op aan om helder te communiceren over de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport.

Volgens BPA is het voor veel Almeerders niet duidelijk dat de aanvliegroute van het vliegveld over het nieuw te ontwikkelen stadsdeel Almere Oosterwold komt te liggen. Zo zou snel duidelijk moeten worden gemaakt welke type vliegtuigen er over gaan vliegen, op welke momenten van de dag er wordt gevlogen en wat de geluidsbelasting zal zijn.

Ook wil het platform dat de gemeenteraad samen met de gemeente Zeewolde een milieueffectrapportage laat uitvoeren over de gevolgen van de vluchten boven Oosterwold. Daarnaast moeten gemeente, makelaars en ontwikkelaars toekomstige bewoners van het gebied beter informeren over 'wat hen letterlijk en figuurlijk boven het hoofd hangt'.

Bekijk bericht op "www.omroepflevoland.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Die woonwijk die gaan ze natuurlijk bouwen voordat de vliegroute er overheen komt,anders verkoop je die huizen niet meer of zijn ze ineens 20% minder waard.
Want zo gaat dat in Nederland. Bewoners Mogen werken,belasting betalen en hun mond houden want de hoge heren weten alles beter.
Wassenaar is de enige plaats van Nederland waar de vliegtuigen bewust omheen vliegen,wel men probeert het althans maar ook dat lukt steeds minder. Kijk maar op het kaartje.
Dit geeft zowel leiden als denhaag extra overlast door een extra bocht op lage hoogte.
Nederland is goed ziek.