Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dubai maakt plannen voor ontwikkeling grootste vliegveld ter wereld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1183 
|
 nu.nl 
tb_vliegtuig-N90ZAH.jpg

Dubai is van plan het grootste vliegveld ter wereld te ontwikkelen. Jaarlijks zouden 220 miljoen passagiers gebruik gaan maken van de luchthaven.
De rijkste vastgoedstaat aan de Perzische Golf wil 35 miljard euro uittrekken om het project te realiseren. Daarvoor heeft de staat een lening nodig, waarvoor op dit moment overleg plaatsvindt met financiers, waaronder banken.

Al Maktoum International Airport is het tweede vliegveld van de stad. De luchthaven, die in 2010 deels in gebruik werd genomen, ligt ten zuiden van de stad. In 2025 zou de uitbreiding voltooid moeten zijn.

Het andere vliegveld van Dubai, Dubai International Airport, vormt een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Europa, Azië en Amerika. Het is het drukst bezocht door internationale reizigers. De luchthaven vormt de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Emirates. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van deze maatschappij groeit elk jaar sinds 2000 met 13 procent.

Door: NU.nl/Reuters

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Een goede reden om Schiphol langzamerhand om te buigen van een overstapluchthaven naar een bestemmingsluchthaven. Dan kan de groei van en naar Nederland gewoon doorgaan, zonder toename van het aantal vliegbewegingen.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Jaap, Dat beveelt ook Ir Heerkens TU Twente aan . Maar ja de Bewoners baseren zich vooralsnog (terecht ) op het Aldersaccoord .... Dat is nu nog de enige verdedigings linie !
Als de boel gaat schuiiven verzint m.i. de sector wel weer nieuwe sprookjes/tucs !
Hoe dan ook de Nachtvluchten moeten terug naar 29.000 zoals afgesproken/ beloofd En in Kennemerland de routes niet op 1 plek , waar men gek van wordt

Geplaatst door Gerard

Nachtvluchten moeten terug naar nul. Dat kan in Frankfurt, dan kan het ook op Schiphol. Nachtvluchten zijn onmenselijk.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Gerard, Met je eens ! Gr Jan

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Gerard. Tegen die nachtvluchten op Frankfurt zijn heel wat protesten geweest. En afgelopen maandag was daar de 196ste maandagdemonstratie. http://www.flughafen-bi.de/
Zou demonstreren effectiever zijn dan onderhandelen?