Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Drone-protest Heathrow weer op de agenda

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 748 
|
 Schipholwatch 
WP-_luchtvervuiling-1721.jpg

Komend najaar wordt een drone-protest rond het Londense vliegveld Heathrow georganiseerd. Eerder werd dit protest uitgesteld. Extinction Rebellion (XR) gebruikt in dit protest de hypergevoelige Brtise wetgeving over drones rond vliegvelden.
Die wet bepaalt dat het vliegverkeer moet worden stilgelegd als er in een straal van vijf kilometer rond de luchthaven een drone is gesignaleerd, ook al vliegen die op slechts twee meter hoogte.

Bij voorbaat stilleggen


XR verwacht dan ook dat het vliegverkeer bij voorbaat zal worden stilgelegd als de meldingen worden gedaan. Gedurende de dag, of zelfs meerdere dagen achtereen, zullen drones worden ingezet.

De reden voor het protest is de milieuschade en overlast die het vliegverkeer (ook) in het Verenigd Koninkrijk veroorzaakt. “Een dag van stilte is erg welkom om ons te beseffen hoe diep de luchtvaart ingrijpt in de levens van mensen”, aldus een woordvoerder tegenover SchipholWatch.

XR wil een klein feestje bouwen. “Het wordt een inclusieve dag. Rebellen én drone-piloten zijn uitgenodigd op verschillende groene plekken rond de luchthaven. We maken er een gezellige picknick van.”

Vredelievend


“We organiseren deze actie als een open en vredelievende daad van burgelijke ongehoorzaamheid. Er is sprake van sterke juridische argumenten om deze actie aan te mogen duiden als een noodzakelijke daad, temeer omdat we er een veel groter onrecht mee proberen te voorkomen”, legt de zegsman uit.

SchipholWatch sympathiseert met deze wijze van actievoeren, omdat door de vooraankondigingen geen levens in gevaar worden gebracht. Wel wordt de luchtvaart juist daar geraakt, waar het pijn doet: in de portemonnee.

Ook hopen we dat de acties veel publiciteit opleveren en dat hiermee duidelijk wordt gemaakt dat omwonenden en milieubeschermers meer dan genoeg hebben van de zwaar gesubsidieerde vliegterreur.

Bekijk bericht op "Schipholwatch"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Helaas zijn dit soort acties nog het enige wat blijkbaar resteert. Want men gaat gewoon op de oude voet door met liegen en bedriegen.