Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Doel: 20.000 vluchten op Luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1142 
|
 www.tubantia.nl 
hv_overig_2692.jpeg

ENSCHEDE - Om Luchthaven Twente te ontwikkelen tot Technology Base Twente zijn in de toekomst 20.000 vliegbewegingen per jaar nodig. In het startscenario wordt uitgegaan van 11.000 vliegbewegingen. Dat werd donderdagavond duidelijk op een informatiebijeenkomst over het Luchthavenbesluit.

Dit besluit, waarmee vliegen op Twente mogelijk wordt, dient de provincie Overijssel in de tweede helft van 2016 te nemen.

Tot die tijd willen de ondernemingen Aeronextlife (slopen van vliegtuigen), ASL, BBjet en Exxaero (zakenvluchten) al wel vliegen op Twente. Dat kan middels een ontheffing voor in totaal 240 vliegbewegingen. Daarvoor loopt ook al een procedure, die begin 2016 afgerond is.

Veruit het grootste deel van de toekomstige vliegbewegingen betreft kleine (zaken)vliegtuigen. Aeronextlife komt met Boeings 737, die alleen landen. Wel vertrekt voor Aeronextlife ook een aantal vrachtvliegtuigen van onbekend type.

Het aantal van 20.000 vliegbewegingen is nodig om voldoende ‘reuring’ op de luchthaven te krijgen, zegt Jan Schuring, projectleider van Technology Base Twente. ,,Alleen dan kun je het vastgoed verhuurd krijgen. Verhuur van vastgoed is zeer noodzakelijk voor een gezonde exploitatie van kleine luchthavens”, aldus Schuring. Investeringen in de luchthaven komen in eerste instantie voor rekening van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede.

Ter voorbereiding op het Luchthavenbesluit hebben volgende week bij goed weer enkele testvluchten plaats boven de luchthaven. Daarbij zal een klein vliegtuig boven de landingsbaan dalen, maar niet landen.

Bekijk bericht op "www.tubantia.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Daar gaan we weer!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Inderdaad, daar gaan we weer.
Nederland barst letterlijk uit zijn voegen voor wat betreft het aantal vliegvelden qua oppervlak.
Elke provincie minimaal 1 of meerdere vliegvelden?
Ronduit asociaal!
Werkgelegenheid is uiteraard wenselijk, maar dat dat enkel met een industrie bereikt dient te worden, dat zoveel negatieve bijprodukten genereerd, is ronduit asociaal.
De groep invessteerders die denken snel en vooral makkelijk geld te verdienen over de hoofden van andere mensen, is helaas erg groot geworden.
Nederland heeft wat leefbaarheid betreft een behoorlijk ziek klimaat gekregen door bovengenoemde groep.
Ik hoop dat er verstandige mensen wakker worden die om hun leefomgeving geven en begrijpen dat genoeg, ook werkelijk genoeg is!