Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Dit zijn de start- en landingspieken komende zomer op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 631 
|
 upinthesky.nl - 03-04-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Komende zomerperiode zijn er op Schiphol start- en landingspieken gedurende de dag. Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) heeft deze piekmomenten op een rijtje gezet.

Zomerperiode
Tijdens de zomerperiode, van 31 maart tot 31 oktober, zijn er dagelijks verschillende piekmomenten van aankomende en vertrekkende vliegtuigen op Schiphol. “In deze perioden is sprake van 2+1 baangebruik. Belangrijk om te weten is dat dit richttijden zijn, waarvan afhankelijk van het verkeersaanbod afgeweken kan worden. De werkelijke tijden waarop combinaties van drie (of zelfs vier) banen worden ingezet hangen geheel af van het actuele verkeersaanbod en de actuele omstandigheden”, aldus BAS.

Piektijden
De piektijden voor de zomer van 2019 staan hieronder beschreven. In de onderstreepte periode kunnen de pieken overlappen:

Landingspiek
07:40 – 09:20
11:00 – 11:40
13:00 – 13:40
15:00 – 16:10
17:40 – 20:20

Startpiek
07:00 – 07:40
09:20 – 11:00
11:40 – 13:00
13:40 – 15:00
16:10 – 17:40
20:20 – 22:10

Baangebruik
BAS meldt verder dat ‘tussen 07:00 uur en 07:40 uur wordt getracht de vroege aankomsten dusdanig te spreiden dat er maar één landingsbaan nodig is. Mocht dit door onvoorziene omstandigheden niet lukken, dan mogen er tussen 07:00 uur en 07:40 uur twee landingsbanen worden ingezet.

‘Vanaf 15:30 uur wordt er in principe alleen 2+1 baangebruik toegepast. Als extra geluidshinderbeperkende maatregel wordt er na afloop van de laatste startpiek rond 22:00 uur geen tweede landingsbaan meer ingezet.’

Pieken
Lees verder via onderstaande link naar het originele artikel........

Bekijk bericht op "upinthesky.nl - 03-04-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem

Ik had mijn posieve piek moment toen ik het nieuws over Boeiing hoorde, dat er donkere wolken over het bedrijf trekken en dat het miljarden kost voor de maatschappijen. Ik ben zo kwaad op Schiphol dat van mij die hele zooi naar beneden mag klappen. Ik vind het jammer dat het nu alleen één type toestel is, maar ik heb hoop nog voor deze zomer.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Landingspieken........... startpieken...........
Vrijwel de gehele dag is er mee gevuld.
En dan hebben ze het nog niet eens over de toestellen die buiten de landingspieken- startpieken , Schiphol aandoen.
Kijk bijvoorbeeld maar naar landingspiek 17:40 - 20:20, de ervaring leert dat er toestellen aanvliegen tot tegen de nachtrand aan, dus tot over 23:00 en zelfs daarna.
Het is wederom de halve waarheid die de sector laat zien.
Lekker buiten zitten in de zomer zal niet tot de mogelijkheden behoren, de ramen en deuren open laten is eveneens niet aan te bevelen, dankzij een alles verwoestende sector die vrijwel absolute bescherming geniet van een achterlijke politieke elite.

Geplaatst door M

Ik druf mijn raam al niet meer open te zetten met zoveel kersine die verbrand wordt boven ons huis. De kwaliteit van leven wordt voor heel veel mensen niet veel beter door de luchtvaart.

Geplaatst door Marc

Zeg als Schiphol dan gewoon dat jullie lak hebben aan de burgers en 1 grote piek aan herrie gaan veroorzaken ipv een eenvoudig piektijden tabel laten zien alsof dit suggereert dat we nu zijn voorbereid op overlast en hiermee ons recht tot klagen is weggenomen. Extra wrang is het om te moeten constateren dat de herrie geen extra euro oplevert, behalve enorme overlast voor omwonenden en tevreden (egoïstische) reizigers.

Geplaatst door Frans S.

Een kerstboom met zoveel pieken is een wangedrocht en zou zo snel mogelijk afgetuigd worden, een vliegveld met zoveel pieken is natuurlijk bizar en moet ook zo snel mogelijk afgebouwd worden.

Geplaatst door Janna

En die pieken willen helemaal niet zeggen dat er niet om 0.500 over mijn hoofd gevlogen wordt...Het blijft een schande dat wij willens en wetens ziek mogen worden gemaakt! Ik hoop dat er een tijd komt dat Schiphol aangeklaagd gaat worden.... Tot nu toe staat de luchthaven boven de wet.

Geplaatst door Sara

Een grote start piek. Ik ben als "gedupeerde" op zoek... naar erkenning. De schiphol brief als inspiratiebron. Sinds de brief geen dag zonder schiphol terrorisme. Mijn conclusie is verhuizen omdat geen nachtrust en fulltime baan niet samen gaat. Wat ik wil is hulp hier bij. Financieel of in de vorm van een coach omdat verhuizen voor mij best wel een ding is. Ik heb geen financiële middelen om een huis te kopen. Zeker niet met de huidige woning markt. Heb wel een inschrijving(20;jaar) voor een woning in Amstelveen en omstreken. Dus precies waar schithole zich uitstrekt. Ik wil nooit meer snachts gestoord worden en het liefst ook niet op zondag morgen op de eerste lente dag. Of savons als ik thuis kom of of.. en ook wil ik gezond oud worden. Ik ben nu bij stap 1 post code ingevuld op de http://www.leefomgevingschiphol.nl. zoals te verwachten: ik ben natuurlijk geen gedupeerde. Volgens de berekening. Stap twee een brief met het verzoek tot hulp bij verhuizing. Ben benieuwd. "Doel van de stichting is het bevorderen van de kwaliteit van de woon- werk- en leefomgeving in de Schipholregio, alles in de ruimste zin van het woord"

Geplaatst door anoniem1

Voor hulp bij verhuizen,coach of iets dergelijks,zou ik altijd langs gaan en geen brief schrijven.
Een brief is makkelijker af te wijzen dan een persoonlijk gesprek en je kan in een gesprek ook je eigen situatie en problemen wat beter uitleggen. Ook kan je direct reageren op wat de ander zegt dat er mogelijk is. Vaak is er dan na enig aftasten toch nog wel een vorm te vinden waarin je hulp kan krijgen.
De gemeente is hiervoor het beste adres denk ik,die kunnen hulp geven aan mensen die zelf moeilijk dingen kunnen regelen,wet maatschappelijke ondersteuning.
Als je 20 jaar inschrijving hebt dan moet er toch wel wat mogelijk zijn. Het gebied waarvoor een inschrijving geldig is is nu ok veel ruimer dan vroeger,je kan op meer plaatsen reageren dan alleen maar Amstelveen. Je kan je overigens bij meerdere woningbouwstichtingen tegelijk inschrijven dus als je weet dat je ooit gaat verhuizen en in aanmerking komt voor een huis van de sociale woningbouw dan kan je je nu al inschrijven voor die region,is maar paar euro per jaar bij de meeste woningbouw verenigingen.

Geplaatst door Sara

Van de gemeente Amstelveen kan ik niets verwachten. Ben een keer langs geweest en heb een brief geschreven. In het kader van de ultra fijn stof uitstoot. Ik kan op een zeer breed gebied inschrijven. Maar deze regio valt bijna precies onder de geluizones van Schiphol. Het gebied waar mensen overlast hebben is groot. Ik heb een kennis in de Beemster. Ook daar vanaf zes uur feest in de lucht..ik geloof alleen dat Amsterdam Noord en Zaandam wel mee vallen. Amsterdam zelf ook..maar ben echt geen stads mens. Ik wil proberen om de wacht duur te ruilen met een andere regio. Ik denk wel dat er mogenlijk heden zijn. Het is meer dat deze hele situatie me zo boos maakt. Ik wil naar het Oosten verhuizen omdat ik me daar ook thuis voel. Maar daar komen de laagvlieg routes. Het is een soort koorts. De vlieg koorts en die is epidemisch. Mijn ouders (die ouder worden en waarbij ik graag in de buurt ben).wonen in Amstelveen en veel van mijn vrienden in deze omgeving ook. Ik denk dat dat mijn grootste issue is om hier weg te gaan. Maar het is zo. Ik ben gewoon benieuwd of deze schiphol instantie wat voor een gedupeerde doet. Of het ook zo'n wassen neus is als de BAS. Dus dat ga ik uitvinden. Bedankt voor het mee denken.

Geplaatst door Michel

Het is alweer een tijdje raak, de Polderbaan als uitvliegbaan. Ik dacht laat ik eens op nomos kijken wat de Db,s zijn...........
Ja hoor, geeft weer niks aan. Ik heb dit geregeld met de Polderbaan als uitvliegbaan.
Is de koninklijke firma liste&bedrog; weer iets aan het achterhouden?