Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Directie: ‘Met aanpassingen kan Lelystad Airport open’

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 384 
|
 almeredezeweek.nl 
1024px-Lelystad_Airport_control_tower.jpg
Verkeerstoren Lelystad Airport
Credit: Bennie91

De directie van Lelystad Airport denkt dat het vliegveld open kan als er een aantal aanpassingen worden gedaan. Dat schrijft directeur Jan Erkens in een brief aan minister Harbers.

De aanpassingen die de directie nodig acht zijn het schrappen van de vliegroute over Overijssel en de keuze voor alternatieve routes zodat grote vliegtuigen geen gebruik hoeven te maken van een lage vliegroute bij Lemelerveld. Directeur Erkens van Lelystad Airport stelt in de brief voor om deze omstreden aanvliegroute over Lemerveld helemaal niet te gebruiken en te kiezen voor alternatieve aanvliegroutes. Hij stelt dat de mogelijkheden daartoe worden onderzocht. Als dat probleem wordt getackeld, zou dat positieve gevolgen kunnen hebben bij de aanvraag van een natuurvergunning. ‘Lelystad Airport is op dit moment bezig met het afronden van een nieuwe aanvulling en streeft ernaar deze uiterlijk 1 december 2023 in te dienen’, aldus Erkens in de brief. Het gaat dan om 10.000 vliegbewegingen handelsverkeer.

45.000 vliegbewegingen
De directie van Lelystad Airport gaat nog altijd uit van een groei naar 45.000 vliegbewegingen, zo blijkt uit de brief. ‘Zoals u bekend heeft Lelystad Airport in 2014 een ondernemingsplan opgesteld, waarin een gefaseerde uitbreiding van de luchthaven naar maximaal 45.000 bewegingen handelsverkeer is voorzien. Nog altijd heeft Lelystad Airport de ambitie om uitvoering te geven aan dit ondernemingsplan. Te zijner tijd zal een verzoek worden gedaan hiervoor een nieuw besluitvormingstraject te starten.’

Hoofdpijndossier
De opening van Lelystad Airport vormt al jaren een hoofdpijndossier. De opening stond gepland voor 2018. De bedoeling is dat het Flevolandse vliegveld de druk op Schiphol verlicht. Vooral vakantievluchten moeten vanaf Lelystad worden uitgevoerd. Dat het zover nog niet gekomen is, heeft vooral te maken met foutieve berekeningen, bezwaren van milieugroeperingen en omwonenden, maar ook de stikstofproblematiek zorgt voor vertraging.

Bekijk bericht op "almeredezeweek.nl"

Reacties op dit bericht