Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dijksma volgt Mansveld op als staatssecretaris

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 973 
|
 nu.nl 
wp_politiek_3707.JPG

Sharon Dijksma volgt de vertrokken Wilma Mansveld op als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Dat meldt RTL Nieuws woensdagavond.
Dijksma is nu nog staatssecretaris van Economische Zaken. Het is onbekend wie haar gaat opvolgen. Er werd na het aftreden van Mansveld al gespeculeerd dat Dijksma haar positie zou overnemen.
Mansveld stapte woensdag op na een vernietigend rapport over het Fyra-debacle. Volgens de enquêtecommissie heeft zij de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd, een politieke doodzonde.

Cruciaal
"Goede informatievoorziening is cruciaal in de politiek. Ik heb er steeds naar gestreefd de Tweede Kamer naar eer en geweten te informeren over elke stap die we de afgelopen jaren hebben gezet", zei Mansveld in een verklaring.
Mansveld (PvdA) zat sinds november 2012 in het kabinet-Rutte II. Zij is de vijfde bewindspersoon uit het kabinet-Rutte II die opstapt.

Premier Mark Rutte zei eerder op de avond in de Kamer dat het kabinet zo snel mogelijk op zoek gaat een opvolger, maar wilde op aandringen van de oppositie zichzelf geen deadline opleggen.

Portefeuille herzien
Een aantal oppositieleden drong er bij Rutte op aan om de portefeuille van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te herzien. Volgens die fracties heeft de staatssecretaris met het spoor, luchtvaart en milieu teveel zware dossiers.
Volgens de partijen komt minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen met haar portefeuille, waaronder wegen- en waterbeheer, er te gemakkelijk vanaf.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Tot op heden is de opvolging van oud Stas Mansveld nog niet zeker.