Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dijksma en Van Dam vanavond beëdigd als staatssecretaris

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1131 
|
 nu.nl 
wp_politiek_3702.JPG

Koning Willem-Alexander zal dinsdag om 19.00 uur de twee nieuwe staatssecretarissen beëdigen op Economische Zaken en op Infrastructuur en Milieu.
Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam wordt de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Hij is de opvolger van Sharon Dijksma, die doorschuift naar deze post op Infrastructuur.

Dijksma volgt Wilma Mansveld op, die vorige week woensdag opstapte naar aanleiding van de Fyra-affaire. Dijksma werd na het besluit van Mansveld als een van de eersten genoemd om de positie te bekleden.

De staatssecretaris heeft vanwege haar overstap de Kamer gevraagd de begrotingsbehandeling van 'haar' onderdeel Landbouw en Natuur uit te stellen. Die stond gepland voor dinsdagmiddag.

Portefeuille
Oppositieleden drongen er in het Kamerdebat over het aftreden van Mansveld bij premier Mark Rutte op aan om de portefeuille van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te herzien. Volgens die fracties heeft de staatssecretaris met het spoor, luchtvaart en milieu te veel zware dossiers.

Volgens de partijen komt minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz er met haar portefeuille, waaronder wegen- en waterbeheer, te gemakkelijk vanaf.

Rutte zei daarop geen grote veranderingen in de portefeuilleverdeling te verwachten. Wel zal er rekening gehouden worden met de "talenten en voorkeuren" van de opvolger, zei Rutte. Dat er geschoven zal worden met dossiers sloot hij niet uit.


Nagekomen bericht
Dijksma draagt geen taken over aan Schultz (bnr.nl). Lees hier meer.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht