Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Dictators

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 675 
|
 Het Parool - 26-10-2017 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-51-27.jpg

Dictators

Gelukkig brengt Het Parool steeds adequaat nieuws uit de regio. Hulde daarvoor! Op die manier kwam ik te weten dat vanaf 1 januari 2018 alle mensen die een huis in de regio rond Schiphol kopen, in het koopcontract vermeld zullen zien dat luchtvaartlawaai een integraal onderdeel zal zijn van hun aankoop. Zetten zij hun handtekening onder het koopcontract, dan hoeft klagen over geluidshinder niet meer serieus te worden genomen door de luchtvaartsector.

Dit besluit is met instemming genomen door (uiteraard) KLM en Schiphol, maar ook door staatssecretaris Dijksma en achttien gemeenten rond Schiphol - de laatste vanwege hun vurige wens om huizen te bouwen in de zogenoemde geluidszones.

Ik kan mij niet herinneren dat na de Tweede Wereldoorlog in Nederland mensen door de overheid zijn gedwongen stukken te tekenen waarin zij ermee akkoord gaan dat derden het recht hebben hun schade toe te brengen aan nachtrust, gehoor en gezondheid. Dit soort foefjes passen dictators toe die bijvoorbeeld grond onteigenen. Hier wordt gezondheid van mensen onteigend.

Laten we hopen dat burgers massaal in opstand komen en een koopcontract met die clausule niet tekenen, maar ook dat de verkopende partijen dit niet opnemen.

Ingezonden brief van Ellen Elout, Leimuiden


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Dictators of ook gewoon dom volk?
5 ton neerleggen voor een simpel rijtjeshuis, daarbij een woekerwurg contract tekenen om ook nog even 3k per jaar af te tikken aan gemeentelijke erfpacht en instemmen met een clausule waarbij je belooft nooit te klagen over de herrie en vergiftiging die Schiphol over je heenstrooit.

Je zou zeggen, niemand is zo dom, de realiteit is echter dat men massaal in de rij staat voor deze dictatoriale oplichterij.

Geplaatst door anoniem

De overheid maakt hiermee misbruik van het feit dat veel mensen geen keuze hebben door het kleine aanbod aan (betaalbare) woningen in de noordelijke randstad en de gebondenheid aan locatie door werk.

Er is een tekort aan woningen (onder andere doordat Schiphol de natuurlijke stedelijke ontwikkeling ernstig belemmert). Vervolgens wordt er gebouwd daar waar veel overlast is (waarom daar en niet ergens anders?) en dan moeten de mensen tekenen dat zij dat accepteren,ze kunnen niet anders dus dat gaan veel mensen ook doen.
Echt heel triest.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Men is zo dom, stemt vroljk weer vvd en als het huis dan 5,5 ton waard is omdat er een grotere sukkel nog meer heeft betaald is men o zo blij.

Totdat de superzeebel spat, dan is men boos en dreigt men pvv te stemmen. (Die naar 800.000 vluchten schiphol wil).