Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Den Haag heeft alleen oog voor de lusten van Schiphol en negeert de lasten. Dat zijn omwonenden beu

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1136 
|
 De Volkskrant 
gs_aktie_DSC01561.JPG

Een week nadat in Den Haag met een symposium over polderen afscheid is genomen van ‘oliemannetje’ Hans Alders – de oud-minister die zijn laatste klus als voorzitter van het polderorgaan Omgevingsraad Schiphol (ORS) zag mislukken – doet het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het hart van het Schipholgebied een poging toch vooral met iedereen in gesprek te blijven.

Dat gaat de komende tijd nog een klusje worden, zo blijkt dinsdag In de Expo in Vijfhuizen. In dit stukje Haarlemmermeer, met aanhoudend vliegverkeer als passend decor, zijn ambtenaren van minister Cora van Nieuwenhuizen komen opdraven om uitleg te geven over haar recente besluit dat Schiphol niet ‘op slot’ gaat.

Alleen al het moment waarop deze ‘inloopbijeenkomst’ wordt gehouden wekt argwaan. ‘Vakantietijd. Achter alles wat het ministerie in dit dossier doet, zit een bedoeling’, zegt Mirella Visser uit Uithoorn. Zij is zo’n omwonende die het beu is dat Schiphol en luchtvaart ‘worden gekoesterd’ door Den Haag. Ze is naar Vijfhuizen afgereisd, net als pakweg 400 andere belanghebbenden, hoewel ze vol wantrouwen is over hoe serieus het Rijk leefbaarheid in de regio neemt.

Murw


Veel tegenstanders van luchtvaart en zeker van de groei van Schiphol hebben deze dag niet de moeite genomen. Zijn ze murw? Moe van het klagen dat toch nergens toe leidt? ‘Dat is een factor’, schat Theo Köhler van de werkgroep Schiphol Spaarndam in. Dit tijdsgewricht, waarin de luchtvaart als vervuilende en hinder veroorzakende bedrijfstak zwaar onder vuur is komen te liggen, doet hem denken aan de jaren negentig.

‘Toen was er ook al kritiek, werden overal in de regio overheidsbijeenkomsten gehouden over hinderbeperking en stond de Polderbaan ter discussie, maar mooi dat Schiphol gewoon in alles zijn zin kreeg.’

Lees verder op Volkskrant.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Sara

Wat dacht je van te moe?

Geplaatst door Klaar uit Oegstgeest

Gaat een beetje op de aardgas clusterfuck Groningen lijken. Stelselmatig ontkennen, liegen, verdraaien en bewoners negeren. Dat gaan wij niet nog een keer laten gebeuren. Er komen andere acties om gehoord te worden en de waanzin van groei, enorme geluidshinder en ongehoorde vervuiling te stoppen

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Klopt helemaal, voor mij weer geen goede nachtrust, ondanks oordoppen. Om 01:52 flikte LVNL het om een vliegtuig met 78.9 dB(A) op 886 m hoogte over ons dorp te laten opstijgen. Dit is dus 'in balans met de omgeving'. Wat een enorme klootzakken allemaal!!! De hele dag schijtmoe dus.

Wat doet de overheid voor ons? NIETS!

Geplaatst door Sara

Heb net vier dagen achter elkaar morgen slapen. Ik merk de gevolgen nog van de laatste reeks k*t nachten/ niet okay dit. De symptomen van overspannen. Echt geen zin in de mode ziekte bun- out door deze CHGfxsy ixefw@@$#C !!. Ik denk dat we een folder ( met ook de aankondiging petitie die nu loopt) moeten maken die we kunnen uitdelen met informatie kort en krachtig ( het liefst een beetje humor vol gebracht). De petitie nee tegen groei schiphol zakt nu in.. en ik denk echt dat dat een signaal naar de overheid kan zijn indien het er 100.000 zijn.

Ik merk dat de mensen in mijn omgeving die het wel een beetje kan schelen ( als je er over praat) met name niet goed geïnformeerd zijn (''ja maar ze beloven toch dat er geen nachtvluchten meer zullen zijn en dat er gehandhaafd zal worden'')De groep mensen die echt zo veel hinder beleven als wij is denk ik niet zo groot. De meesten mensen ''wennen'' ( hoe is me een raadsel).

Wie denkt er met me mee?
Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam


Geplaatst door Ruud van der kooy uit Vogelenzang

Nú actie gaan voeren op Schiphol.
Wie doet er mee?

Geplaatst door Klaar uit Oegstgeest

Greenpeace organiseert maandagavond 22 juli en zaterdag 26 actie bijeenkomsten. Wordt groots. Kijk even op hun website. Lokatie is Greenpeace NDSM werf Amsterdam.


Geplaatst door Sara

Was vorig jaar bij de meeting van Greenpeace. Maar voor mij werkte het niet. Ben meer gewoon echt voor een ludieke actie los van gekaapte debatten door milleu aktivisten.. protest op schiphol met mini spanbordjes op coctail prikkers ... Maar wel met 7850 mensen(tussenstand petitie). Ik denk dat het mobiliseren het belangrijkst is. Even zo als jullue

Geplaatst door Sara

Denk ik de hele tijd na over hoe een protest doeltreffende vorm krijgt.. de machteloosheid omzetten in controle. Misschien toch erheen gaan?