Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Demonstrerende boeren brengen het land in rep en roer; ze mogen veel meer dan klimaatactivisten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 334 
|
 trouw.nl - 24-12-2019 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7646.JPG

OPINIE van Johnas van Lammeren

De boeren mochten met tractoren naar de Dam, Extinction Rebellion moest naar het Museumplein. Klimaatdemonstranten kregen boetes, boeren kregen de burgemeester op bezoek. Ongelijke behandeling, stelt Johnas van Lammeren vast, fractievoorzitter van de PvdD in Amsterdam.

Waarom verbiedt burgemeester Halsema op voorhand een demonstratie van Extinction Rebellion vanwege een wegblokkade, maar zet de gemeente Amsterdam zelf het Rokin af voor de boeren? Talloze vreedzame klimaatdemonstranten zijn dit jaar aangehouden, bij de boeren blijven maatregelen uit. In Amsterdam, en in de rest van Nederland, wordt met twee maten gemeten bij demonstraties.

‘Kom je ook?’, schreef de gemeente Amsterdam op social media over de demonstratie van de boeren, die op vrijdag 13 december een protestbrunch op de Dam wilden houden. Een ongebruikelijke uitnodiging, voor een gemeente die neutraal dient te staan tegenover demonstraties.

Lees het volledige artikel, met ook een relatie met de demonstratie op Schiphol van 14 en 15 december, via onderstaande link...

Bekijk bericht op "trouw.nl - 24-12-2019 "

Reacties op dit bericht