Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Demonstratie tegen vliegtuigoverlast bij gouvernement

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 728 
|
 1limburg.nl - 24-10-2018 
lvh_aktie_DSCN2553.JPG

Demonstratie tegen vliegtuigoverlast bij gouvernement

Door Arthur Hubers

Het groeiend aantal vliegbewegingen boven Zuid-Limburg is op woensdag 7 november reden voor een demonstratie bij het Gouvernement.

De actievoerders verzamelen zich daar om 18:30 uur om hun onvrede over de geluidsoverlast kenbaar te maken.

Beek en Bierset
Het protest wordt georganiseerd door Milieufront Eijsden. Dat wil daarmee niet alleen aandacht vragen voor het vliegverkeer van Maastricht Aachen Airport, maar ook voor de vliegtuigen van en naar vliegveld Bierset bij Luik. Hun aanvliegroute loopt over de gemeente Eijsden-Margraten, tot ongenoegen van het Milieufront.

Estafette
De demonstranten houden de provincie ervoor verantwoordelijk dat Eijsden last heeft van de vliegtuigen van en naar Luik. Afgelopen zomer was er in Maastricht ook al een demonstratie tegen vliegtuiglawaai. Ruim 100 mensen verzamelden zich toen op Plein 1992 bij de actie die onderdeel was van een landelijke estafettedemonstratie.

Lees ook (hier): Demonstratie tegen groei luchtvaart in Maastricht

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 24-10-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Jammer dat dit soort acties geen enkel resultaat opleveren. De beste actie die je als consument kan uitvoeren is gewoon NIET meer vliegen. Laat dit vervoermiddel zoveel mogelijk aan de grond staan, geef het door aan uw naasten, en draag het zo breed mogelijk uit. Stem ook niet meer op VVD, CDA, PVV, etc..