Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Demonstratie Extinction Rebellion op Schiphol leidt tot 7 aanhoudingen Op Schiphol zijn zeven demons

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 466 
|
 parool.nl - 06-02-2021 
Extinction_Rebellion.jpg

Op Schiphol zijn zeven demonstranten van Extinction Rebellion aangehouden. De actiegroep demonstreerde zaterdagochtend zowel op Schiphol Plaza, als achter de douane.

Aanhangers van Extinction Rebellion tijdens een eerder protest op luchthaven Schiphol.
Vijf personen zijn gearresteerd voor vernieling, twee voor huisvredebreuk.

De klimaatactiegroep eist dat de luchtvaart de CO2-uitstoot terugbrengt tot netto nul in 2025. Extinction Rebellion stelt dat de KLM als de grootste gebruiker van Schiphol nog steeds geen serieus beleid voert om de CO2-uitstoot terug te dringen, maar wel staatssteun ontving om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Vliegtickets
Zo’n twintig actievoerders hadden zich in kleine groepjes verzameld in de hal van Schiphol Plaza. Twee mensen begaven zich achter de paspoortcontrole. Ze hadden een vliegticket gekocht. Volgens de woordvoerder van de marechaussee mag je je daar dan begeven, maar als je niet de intentie hebt om te vliegen, kun je worden verwijderd.

De acties waren volgens de betogers vreedzaam en coronaproof. Ze hielden naar eigen zeggen zich aan de maatregelen van de regering, zoals de anderhalve meter afstand en het gebruik van mondkapjes en de acties leverden geen hinder op voor het publiek.

Het is niet de eerste keer dat Extinction Rebellion op Schiphol demonstreert. In december vorig jaar hadden activisten zich vastgelijmd aan de draaideuren op Schiphol Plaza. Uiteindelijk zijn toen 14 demonstranten gearresteerd.

Bekijk bericht op "parool.nl - 06-02-2021"

Reacties op dit bericht