Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Demonstranten vliegveld Beek dringen MECC binnen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 229 
|
 schipholwatch.nl - 03-11-2021 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

Hoewel de demonstranten tegen uitbreiding van Maastricht Aachen Airport niet gewenst waren in congresgebouw MECC, wisten zij toch door te dringen tot een bijeenkomst waar luchtvaartbobo’s die uitbreiding bespraken.

Rond een uur of twaalf verzamelden zich zestig bezorgde burgers uit de gemeentes rond het vliegveld. Met kleurrijke protestborden en luid gezang maakten ze de congresgangers duidelijk dat nog meer vliegverkeer ongewenst is.

Vliegveld Beek ligt net als Rotterdam The Hague Airport en Schiphol midden tussen de drukbevolkte woonwijken. Bewoners van deze wijken worden geconfronteerd met zeer laag vliegende toestellen en geluidsniveaus tot ver boven de 80 decibel.

In Zuid-Limburg worden zelfs waarden gemeten van meer dan 100 decibel. Dat doet letterlijk pijn aan de oren. Sommige huizen staan nog geen hondervijftig meter af van de startbaan.

Minutenlang meer dan 80 decibel
Vanwege die kleine afstand ondervinden veel omwonenden bovendien veel overlast van het taxiën. Op Twitter circuleren filmpjes waarin te zien is dat geluidsniveaus van meer dan 80 decibel minutenlang aanhouden.

Voor dergelijk grondgebonden geluid bestaat geen enkele regelgeving in ons land. Geen regels betekent ook geen handhaving. Het grondgeluid kan zomaar iedere dag een uur aanhouden, nog afgezien van het testen van vliegtuigmotoren bij een nabijgelegen onderhoudsbedrijf. Dat kan zelfs uren duren.

Bewoners van met name de dorpen Geverik en Schietecoven hebben dagelijks met deze overlast te maken en voelen zich niet gehoord door de Provincie Limburg, eigenaar, handhaver en financier van het vliegveldje.

Provincie schiet ernstig tekort
“De Provincie schiet ernstig tekort in haar publieke taken door voornamelijk het belang van het bedrijfsleven te behartigen. Haar primaire taak, het beschermen van het welzijn van de burgers, schiet er bij in”, aldus één van de demonstranten.

Korte tijd na het bezoek aan de lunch van de vliegtuigbaasjes werden de demonstranten naar buiten begeleid door de opgetrommelde bewakingsdienst van het MECC.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 03-11-2021"

Reacties op dit bericht