Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Democratie faalt bij nieuw Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 908 
|
 Haarlems Dagblad - 13-11-2017 
thomas_natuur_01-pp.jpeg

Door Paul Eldering

Lelystad De gemoedelijke sfeer tijdens de demonstratie op Lelystad Airport zaterdag weerspiegelde nauwelijks de intense weerstand tegen de uitbreidingsplannen van het vliegveld.

Lelystad moet vanaf april 2019 een volwaardige vakantieluchthaven voor grotere vliegtuigen worden als dependance van het overvolle Schiphol. Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd inwoners van Flevoland en omringende provincies willen dat de opening van het nieuwe Lelystad Airport wordt uitgesteld tot 2023, nadat het luchtruim opnieuw is ingedeeld en er meer ruimte is voor de aan- en uitvliegroutes.

Nu zijn die als het ware onder het Schiphol-verkeer 'aangelegd'. „Gevolg is dat vliegtuigen te lang te laag moeten blijven, precies over natuur- en stiltegebieden, rustige dorpjes en toeristenoorden. Kwalijk is dat bij de vaststelling van de routes te weinig inspraak was en dat voorgespiegelde herriecijfers aantoonbaar niet deugen", zegt Leon Adegeest van belangenclub Hoog Overijssel. Samen met geluidsdeskundigen en pilo-ten kraakt hij de milieueffectrapportage en het luchthavenbesluit. „Alles moet over. Desnoods stappen we naar de rechter. De democratie heeft hier niet gewerkt.''

Misrekeningen

Hij krijgt bijval van Martin Duijvestijn, voorzitter van de Low Cost Airtaxi Association, ook aanwezig in Lelystad. „Er zijn onder leiding van Schiphol-baas Jos Nijhuis en voormalig verkeersminister Melanie Schultz grove fouten en misrekeningen gemaakt. Door die onzorgvuldigheid zit Lelystad nu met de gebakken peren", vindt hij.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Chapeau Paul Eldering van deTelegraaf ! Desnoods stappen we naar de rechter. "De democratie heeft hier niet gewerkt.'' Zo is dat , Dat stelden onze Bewoners Delegatie ook in de ORS Enkele jaren geleden schreef Prof Berkhout TU Delft een boekje:
"Een Falend democratisch proces" ...

Wakker worden daar in den Haag : Vooral de Fracties van VVD en CDA, !