Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Demissionair minister: militair luchtruim ook open voor Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 581 
|
 omroepflevoland.nl - 22-06-2021 
1280px-Aankomst_F-35_Leeuwarden-8.jpg
F35 boven Friesland
Credit: Defensie

Luchtruim dat enkel beschikbaar is voor militair gebruik, moet ook voor vliegverkeer van en naar Lelystad Airport worden gebruikt. Dat schrijft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast moeten luchtverkeersleiders in de toekomst vluchten vanaf Schiphol geen voorrang meer geven op vluchten vanaf Lelystad Airport.

Door deze twee aanpassingen is het volgens de demissionaire minister mogelijk om ongehinderd hoger te vliegen. Geprobeerd wordt om het vliegverkeer zo hoog mogelijk te laten vliegen, zodat je op de grond er het minste last van hebt. Doordat het militair luchtruim opengaat, vervalt de standaardroute van 2700 – 3000 meter hoogte tussen Gorinchem en Apeldoorn. Het is niet mogelijk om het laatste deel, van Lemelerveld in Overijssel naar Lelystad, hoger te vliegen.

Op momenten dat het luchtruim nodig is voor militair gebruik moet het vliegverkeer van Lelystad Airport daarvoor plaatsmaken. Verder schrijft de minister dat er voorbereidingen worden getroffen om de verkeersleiders voor te bereiden op de nieuwe situatie. De daadwerkelijke invoering en het gebruik van de nieuwe luchtruimplannen zijn een politiek besluit en worden volgens Van Nieuwenhuizen door een nieuw kabinet genomen.

Bekijk bericht op "omroepflevoland.nl - 22-06-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Zegt de ene F35 piloot tegen de andere F35 piloot "O jé, kijk daar op 200 meter een Transavia toestel. Wat nu?" Zegt de andere F35 piloot, hebben ze even pech dat er vanmorgen geen goede afstemming heeft plaatsgevonden".

Dan weer wel hoger vliegen, dan weer laag vanaf Lelystad, wat een idioterie. Kan niet waar zijn.
Dit is niets anders dan een schijnbeweging van Cora.

Ik wist niet dat Schiphol vluchten (voor zover die er zijn) voorrang hebben die van Lelystad.
Stel dat het zo is, denk je nu werkelijk dat de urgentie van Schiphol gelijk gesteld gaat worden aan die van lelystad.
Weer een schijnbeweging om Lelystad de framen.