Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Delta omzeilt Schiphol met nieuwe Mumbai route

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 916 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 01-05-2019 
tb_Vliegtuig_Delta-N807NW.jpg

NEW YORK - Delta Air Lines opent op 22 december een rechtstreekse lijndienst tussen New York en Mumbai. Daardoor hoeven reizigers straks niet meer onderweg over te stappen, zoals nu gebeurt op Schiphol. De nieuwe route wordt mede mogelijk gemaakt door een deal met de Emiraten en Qatar.

Delta vloog tussen 2006 en 2009 ook al op de route, maar werd daar naar eigen zeggen weggeconcurreerd door ‘zwaar gesubsidieerde luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten’. Nu er over het aanpakken van die oneerlijke concurrentie duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen de VS, de Emiraten en Qatar is het volgens Delta weer verantwoord om de route op te pakken.

Op de route wordt een Boeing 777-200LR ingezet. Delta vernieuwde onlangs het interieur van de 777-vloot, die daardoor helemaal up-to-date is.

Mumbai is een belangrijke bestemming voor Delta, met veel zakelijk verkeer. Tot nu toe werd de route al aangeboden met een tussenstop, zoals Schiphol. Door het wegvallen van Jet Airways is de capaciteit tussen Mumbai en Schiphol echter aanzienlijk gedaald.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 01-05-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Zie ook op deze website: https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/aantal-overstappers-neemt-af
Wederom een positie bericht.
Delta, die samen met KLM in een alliantie zit, gaat point to point vliegen op deze route en dus niet via de HUB Schiphol.
Vooral doorgaan zo, waardoor het aantal overstappers op Schiphol zal afnemen.
Dag kip met de gouden eieren, dag wereldwijd netwerk naar allerlei onzinnige bestemmingen, dag verdienmodel overstappers van KLM. Op naar een normaal goed vliegveld Schiphol met minder dan 300.000 slots.
Als deze ontwikkeling doorzet en de overstapconcurrentie van Istanbul op gang komt, gaan we een feestje vieren op Schiphol.

Geplaatst door Wim uit Castricum

"Wederom een positie bericht."
Bedoeld wordt natuurlijk "wederom een positief bericht".

Geplaatst door Sara

Laten we er op toosten!