Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Delta gecommitteerd aan Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 866 
|
 telegraaf.nl - 17-03-18 
tb_vliegtuig_070722_2561.jpg

Door Yteke de Jong

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta wil blijven groeien op Schiphol, haar grootste Europese basis.
Dat zegt directeur Europa Corneel Koster van Delta in gesprek met deze krant. Vanuit Amsterdam vertrekken dagelijks 38 vluchten naar de Verenigde Staten, samen met partner KLM.

„De routes vanaf Schiphol en Parijs vormen de ruggegraat van onze trans-Atlantische samenwerking”, zegt Koster. „Hoewel slots op Schiphol niet makkelijk te krijgen zijn, voegen we nu toch weer twee bestemmingen toe. KLM is namens ons in gesprek met de Nederlandse autoriteiten over de slotproblematiek.”

Vorig jaar werd de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij aandeelhouder van Air France KLM, nadat het een paar jaar eerder al een belang in Virgin Atlantic had verworven. Deze opereert vanaf Londen.

Hierdoor zou de gewenste groei van Delta ook van Amsterdam naar Parijs of Londen kunnen verschuiven. „Ook daar willen we verder groeien. Door het slot op Schiphol is dat wellicht niet zo snel als we zouden willen”, zegt Koster, die zijn carrière bij KLM startte.

De concurrentie neemt toe door de opmars van de prijsvechters op deze routes, zoals Level, een dochter van het Britse IAG. Norwegian is een offensief vanaf Parijs gestart.

„De vraag is nog altijd enorm op de route Europa-VS”, zegt Koster. „Daarbij is het wat de klant wil. Deze kan bij ons ook tegen een laag tarief de oceaan over.”

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe trans-Atlantische joint-venture, waar Virgin onderdeel van wordt. De verwachting is dat deze begin volgend jaar in werking treedt. „Het is nog niet duidelijk wat we eventueel moeten afstaan in verband met toestemming van de mededingingsautoriteiten. Ons verhaal is dat dit de consument meer keuze biedt”, zegt Dwight James van Delta Nederland.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 17-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Meer,meer, meer, ze staan al weer te trappelen van ongeduld. Genoeg = genoeg. Vol = vol. Als dat ergens op van toepassing is, dan is dat wel op vliegveld Nederland.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Het is wel eens mooi geweest zo met Delta en z,n herriebakken die iedere dag verpesten.
Dit schijnen de nieuwe types vliegtuigen te zijn die minder herrie produceren..........
Tja, 1 of 2 Db zeker wat een lachertje is dat. Hoe fop je de burger.

Geplaatst door de Vries

Volgens mij heeft Delta nog geen nieuwe types in gebruik zoal de Neo's en de Max. Wel in bestelling.