Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Delfgauw vreest overlast vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 2057 
|
 Telstar-online 
Delfgauw vreest overlast vliegtuigen

Delfgauw - De aanvliegroute van en naar vliegveld Rotterdam The Hague Airport wordt mogelijk uitgebreid met een lijn die dwars over Delfgauw gaat lopen.

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wil de route richting de Noordzee aanpassen, zo blijkt uit stukken van de luchtvaartautoriteit. Volgens een woordvoerder van het vliegveld gaat het alleen om vluchten richting Londen. De reden van de nieuwe aanvliegroute boven Delfgauw, ligt in het feit dat nieuwe toestellen steeds moeilijker de krappe bocht in de huidige route kunnen nemen. LVNL laat weten dat de overlast niet groter wordt, maar het geluid slechts verplaatst wordt. De beslissing voor de nieuwe aanvliegroute wordt later dit jaar genomen.

Vragen

Oud-CDA politica en voormalig raadslid van Pijnacker-Nootdorp Monique de Veld laat desgevraagd in een telefonische reactie aan Telstar Online weten dat ze haar politieke netwerk gaat inzetten om meer duidelijkheid te krijgen voor de inwoners van Delfgauw. "Toen ik het bericht vandaag hoorde dacht ik meteen: Hoe kan dit?", zo zegt ze. De Veld hoopt dat haar oud-fractiegenoten het thema zowel lokaal als provinciaal op de agenda zetten.

De gemeente ook is niet blij. "Wij betreuren het zeer dat wij in een te laat stadium zijn geïnformeerd over het ontwerp voor de nieuwe vertrekroute", zo blijkt uit hun reactie. (zie link op site Telstar)

Bekijk bericht op "Telstar-online"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

De politiek had al lang kunnen weten dat de Schiphol Group het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport eenvoudigweg gaat verdubbelen. Samen met de andere luchthavens van de Schiphol Group (Schiphol, Eindhoven en Lelystad) kunnen nu al tot 680.000 vluchten per jaar worden ingepland!
Daarbij lijkt het geen toeval dat de MER procedure rond het nieuwe stelsel (vgl. Alderstafel accoord) precies in de zomervakanties ter inzage wordt gelegd.

Geplaatst door Emerald bewoner uit delfgauw

Ik kan me vergissen maar gaandeweg is er al meer overlast ontstaan door vliegverkeer over Delfgauw. Zou men al enkele 'wen-vluchten' uitvoeren? Het geluid is soms bijzonder hinderlijk te noemen.