Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Definitief met 130 km/uur over de A2

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 493 
|
 Algemeen Dagblad 
tb_leefomgeving_castricum_Albertshoeve.jpg

Het besluit is een tegenvaller voor de gemeente De Ronde Venen en omwonenden. Zij zijn al jaren fel tegenstander van de snelheidsverhoging.

Kiki Hagen, D66-wethouder milieu, is dan ook 'zwaar teleurgesteld' over de uitspraak. ,,Dit is niet wat ik wens voor onze inwoners. De snelheidsverhoging op de A2 betekent meer geluid. Het geluid van Schiphol, plus dat van de A2 bij elkaar opgeteld is nu al fors."

Schiphol


Een maximale snelheid van 130 kilometer per uur in de avonduren en 's nachts zou geluidsoverlast veroorzaken, meent de gemeente. Dit lawaai zou nog bovenop de herrie van vliegtuigen van Schiphol komen. Eerder gaf de rechtbank de gemeente De Ronde Venen ook al ongelijk. Hierop besloot deze naar de Raad van State te stappen. Auto's mogen tussen 06.00 uur 's ochtends en 19.00 uur 's avonds maximaal 100 kilometer per uur rijden op de snelweg tussen Utrecht en Amsterdam. Maar buiten die tijden is de maximumsnelheid verhoogd naar 130.

Schiphol


Volgens wethouder Hagen impliceert de uitspraak van de Raad van State dat 'het rijk geen rekening hoeft te houden met de groei van het geluid van Schiphol'.
,,Bijzonder is dat de gemeente bij ontwikkelingen wettelijk wel verplicht is rekening te houden met het geluid van de weg én van Schiphol. Voor de gezondheid van onze inwoners is dit uiteraard ook van groot belang.''

De Ronde Venen gaat kijken of er andere mogelijkheden zijn om onze inwoners te beschermen, kondigt wethouder Hagen aan. Waaraan ze dan denkt, is niet duidelijk. ,,Wij vinden namelijk veiligheid, een schoner milieu en een gezond en langer leven belangrijker dan minimale tijdwinst.'' Het is overigens niet mogelijk om tegen de uitspraak van de Raad van State in beroep te gaan: het is het hoogste rechtsorgaan in Nederland.

Bekijk bericht op "Algemeen Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Prima geregeld, toch zo'n participatie-maatschappij?
Gooi al je vuile rotzooi lekker bij de buren over de schutting.
De Ronde Venen kan het zelf uitzoeken en vooral, betalen !
Want het Rijk, dat trekt vrijwel overal haar handen vanaf.
Maar wel geld jatten van de burgers....... en ze laten stikken in de herrie en vervuiling.
Dat is Nederland anno 2018 !

Geplaatst door Wim

Pas als er een overlst waarde wordt overscontacthreden, mag alle overlast opgeteld worden.
Goed geregeld door Donner en zijn vrienden. Bees herming van de inwoners van Nederland in optma forma.