Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De tijd is rijp: Schiphol moet krimpen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 500 
|
 Trouw 
krimp_cropped.jpg
Krimp
Credit: rawpixel

Schiphol-topman Dick Benschop ging deze week diep door het stof en bood excuses aan voor de chaos op de luchthaven tijdens de meivakantie. Opmerkelijker was de boodschap die daarop volgde: Benschop wil lessen trekken, en belooft tijdens de zomervakantie beterschap. In het uiterste geval zal Schiphol ‘vluchten schrappen.’ “We moeten de tering naar de nering zetten. We gaan voor kwaliteit en daar hoort een realistische planning bij”, zei Benschop aan tafel bij praatprogramma Beau.

Voor een luchthaven waar het woord ‘krimp’ niet in de mond wordt genomen, zijn dit opvallende uitspraken. Ze bieden ook een sprankje hoop. Dat Schiphol de grenzen van de groei heeft bereikt, was al langer duidelijk, want groei gaat niet samen met klimaateisen. De afgelopen twee weken werd duidelijk dat ook de arbeidsmarkt grenzen oplegt.

Lees meer via onderstaande link

Bekijk bericht op "Trouw"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Wij gaan voor kwaliteit aldus dhr. Benschop. Pas op dat u dit niet verkeerd leest, deze kwaliteit is bedoeld voor de passagier en niet voor de leefomgeving noch het klimaat! Anders zou namelijk het woord krimp wel zijn genoemd.

Geplaatst door Marc uit Almere