Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Telegraaf vindt verhoging vliegtaks erger dan de verwoesting van de planeet en is niet de enige

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 762 
|
 bnnvara.nl - 04-04-2022 
hvs-Ballon

OPINIE Wouter Louwerens (Blogger)

Als we echt serieus voornemens zijn om de opwarming van onze planeet te beperken, dan zullen we ons gedrag als mensheid ingrijpend moeten veranderen. De beperkte verhoging van de vliegtaks laat zien dat we daar niet toe in staat zijn. Om echt resultaten te boeken zouden we vliegtickets (tenminste, zolang vliegen nog vervuilend is) minstens tien keer duurder moeten maken dan ze nu zijn. En dat heeft als consequentie dat de meeste mensen nooit meer of nog maar heel af en toe zullen vliegen. En dat is dan precies de bedoeling.

Lees verder via onderstaande link.................

Bekijk bericht op "bnnvara.nl - 04-04-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

De telegraaf heeft het zicht op de prioriteiten die burgers hebben verloren.

Energie rekening omhoog met 100 euro of meer per maand,een volle tank die 20 euro meer kost per keer. En de burger zou zich druk maken om 20 euro extra belasting op de vliegreis die de gemiddelde burger eens in de 2 jaar maakt?

Als er burgers zijn die uit financiele overwegingen het vliegtuig laten staan dan komt dat in elk geval zeker niet door een extra vliegbelasting van 20 euro.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Een dure PCR test voor het hele gezin bleek eerder al geen enkel probleem om weer te gaan vliegen dus die vliegtaks is echt peanuts en kan makkelijk omhoog. De Telegraaf doet weer eens aan goedkope stemming makerij. Overigens heeft de Nederlandse toerist ook weinig te vrezen van een krimpend Schiphol. De vakantiebestemmingen zullen gewoon blijven. Dat staat geheel los van de HUB functie die zal moeten krimpen/verdwijnen. Dat raakt voornamelijk de buitenlandse overstappers, en incidenteel de Nederlandse zakenreiziger die soms een extra overstap zal moeten maken. De zakenreizigers zullen echter maar gedeeltelijk terugkeren en minder vliegen dan voorheen.