Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Peiling: Spotgoedkope vliegtickets verbieden?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 517 
|
 nhnieuws.nl 
Euro_banknotes.png

Voor een prikkie met het vliegtuig naar de zon of op een stedentrip, dat moet afgelopen zijn, vinden D66 en ChristenUnie. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets. Die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen. Wat vind jij daarvan?

Spotgoedkope vliegtickets verbieden
Goed idee
Slecht plan
Stem!
Bekijk resultaten
Opmerking redactie vlieghinder.nl: Stemmen via onderstaande link naar het originele artikel

Concurrentieslag
Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat er straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol.

Milieu
"De kans is groot dat maatschappijen na de crisis gaan proberen om routes vast te houden", zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte tegen de NOS. "Om die vliegtuigen te vullen, gaan ze enorm stunten met tickets. Ze gaan ze dumpen ver onder de kostprijs." Veel vliegen, vooral op korte afstanden, heeft volgens Paternotte grote gevolgen voor het milieu..

Oostenrijk
GroenLinks heeft al eerder gepleit voor een minimum ticketprijs, in navolging van Oostenrijk. Daar is de ondergrens van 40 euro voorwaarde voor de staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. In Nederland krijgt KLM miljarden euro's steun om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen. Ook daar zullen voorwaarden aan verbonden worden, al is nog niet precies duidelijk welke duidelijk welke precies.

Wat vind jij?
D66 en ChristenUnie willen niet dat de luchtvaartsector na de crisis weer op de oude voet doorgaat met spotgoedkope vliegtickets. Wat wil jij?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar depeiling@nhnieuws.nl.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kabinet KLM uit Badhoevedorp

Een minimumprijs is natuurlijk onzin. Iedere sector verkoop wel eens om redenen onder kostprijs. De last minute passagier mee in een toch al vertrekkend vliegtuig bijvoorbeeld.

Belangrijker is dat de subsidie ophoudt, de belasting vrijstellingen, de gekkigheid van overstaphubs en de eeuwige voortrekkerij van de lucht vaart. Uiteraard zullen tickets dan over de hele linie in prijs omhoog gaan en zal de vraag afnemen.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ja natuurlijk gaan ze stunten van onze belastingcenten!
De verrotte luchtvaart ten top dit! En die minimum prijs is een lachertje!
Ik laat me als ik iets wil niet afschrikken voor €34,-! Vierendertig euro........Had vijfenzeventig of negentig euro moeten zijn!

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Zoals de eerste reactie al zegt. Een eerlijke prijs voor vliegen en dat bereik je bijvoorbeeld door belasting te heffen op kerosine en alle externe kosten eerlijk mee te berekenen. Daar is geen minimum prijs voor nodig.

Al wil ik mijn eerdere reactie op een ander nieuwsbericht wel een beetje nuanceren,in sommige gevallen kan een minimum prijs goed zijn,bijvoorbeeld om de eigen industrie te beschermen tegen dumping uit lage lonen landen of om boeren een eerlijke prijs te geven voor hun producten. Maar van dit soort dumping is in de luchtvaart geen sprake,de concurentie die goedkoper is die komt gewoon uit europa,het is geen dumping door lage lonen landen met slechte arbeids omstandigheden en een enorme vervuiling. In tegendeel,de goedkope maatschappijen die vervuilen minder dan de klm.Geplaatst door anoniem1 uit nederland

34 of 10 euro maakt natuurlijk ook niet echt veel verschil. Ook niet voor mensen die van een paar tientjes per week moeten rondkomen.
De vliegreis zelf is maar een heel klein deel van de kosten van een vakantie of stedentrip. De overnachtingen ter plaatse,uitgave voor levensonderhoud,museum bezoek of een ijsje op het strand. Zo,n trip kost minstens een paar honderd euro in totaal en dan maakt 10 of zelfs 25 euro meer of minder voor het ticket niet echt uit voor de vraag.