Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Peiling: Schiphol moet tijdens de lockdown helemaal dicht

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 560 
|
 nhnnieuws.nl - 15-12-2020 
HvS_beleef_Schiphol.JPG

Door Natasja Floor

SCHIPHOL - Nederland zit sinds middernacht in een strenge lockdown. Het land is zo goed als op slot. Premier Rutte drukte ons op het hart om niet op reis te gaan en tot half maart volgend jaar niet naar het buitenland af te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. "We vragen reizigers om hun verantwoordelijkheid daarin te nemen", stelt ook Schiphol. En toch blijft de luchthaven open voor passagiers- en vrachtvluchten.

Vind jij dat Schiphol tijdens de lockdown gesloten moet worden? Dat alle vluchten van en naar de luchthaven geschrapt moeten worden in de strijd tegen het coronavirus?

Stemmen, indien nog mogelijk, doet u hier

Eens
65.13% (1,227 votes)

Oneens
34.87% (657 votes)

Total Votes: 1,884

Stand woensdag 16 december 2020, tijd 08:46 uur

Ondanks de oproep van de premier is het dus wel mogelijk om naar het buitenland af te reizen. En zijn er vluchten van en naar Schiphol. Ook zijn de eet-en drinkgelegenheden achter de veiligheidscontrole zoals altijd geopend.

Dit betekent dat het voor vliegtuigpassagiers mogelijk is om een hapje te eten en drinken in een horecagelegenheid. Dit in schril contrast tot de rest van het land, waar alle horeca-gelegenheden gesloten zijn.

Winkels
Vrijwel alle winkels op Schiphol gaan vanwege de landelijke lockdown dicht. Alleen essentiële verkooppunten blijven open, zo meldt de luchthaven. De uitzondering geldt voor de Albert Heijn-supermarkten, drogisterijen, banken en het servicepunt van de luchthaven.

Drukke piekuren
Ondanks de harde lockdown in Nederland moeten reizigers zich schrap zetten voor een aantal drukke piekuren op Schiphol. Vanaf vandaag is het voor passagiers uit risicogebieden buiten de Europese Unie - die zijn vrijgesteld van het inreisverbod - verplicht een negatieve testuitslag bij zich te hebben. Bovendien moeten alle reizigers een gezondheidsverklaring op zak hebben. Beide documenten moeten met het paspoort worden gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee.

Vollere vluchten
De plotselinge piekmomenten worden volgens Schiphol veroorzaakt door vollere vluchten die tegelijk aankomen. Het is extra druk door reizigers die tijdens de kerstperiode bij hun familie willen zijn en via Schiphol overstappen. Burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer heeft het kabinet gevraagd om meer grenswachten van de marechaussee. Schiphol zet meer personeel in voor crowdcontrol en werkzaamheden in de terminal die de doorstroming in de weg zitten zijn opgeschort.

Minister-president Mark Rutte riep Nederlanders vanavond op geen niet-noodzakelijke reizen te boeken tot half maart. Dat dringende advies gold eerst tot half januari.

Bekijk bericht op "nhnnieuws.nl - 15-12-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit A

Actievoerders van Extinction Rebellion gaan vrijdag 18 december vanaf 10.00 uur de toegang tot de terminals op Schiphol blokkeren.
De actiegroep eist dat er een eind komt aan de uitzonderingspositie die de overheid voortdurend maakt voor Schiphol, ook nu weer met de coronamaatregelen en wil een volledige lockdown op de luchthaven.

Perbericht van Extinction Rebellion

Geplaatst door V.O.S. uit Onder de Kolderbaan

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Ondanks dat Nederland op slot gezet is, vliegen er nog steeds vele herriebakken om de 2 minuten laag over het dorp.
Dankzij zo'n pro-Schiphol partij als de VVD, die niet de ballen heeft om tegen de criminele luchtvaartsector in te gaan, blijven we Corona verspreiden.
Crimineel is de sector zeker, want verantwoordelijkheid nemen ze normaal al niet eens, nu Corona zo huis houdt, doet Schiphol nog steeds alsof er niets aan de hand is!
Dat is schandalig gedrag dat goed gekeurd wordt door de huidige regeringspartijen die te laf zijn om de luchthaven op slot te doen!

Tijd voor een ander beleid, VVD weg er mee!

Geplaatst door baard uit heiloo

Wantrouwig als ik ben geworden als het over onze Regering gaat ben ik nieuwsgierig of het klopt dat het vrachtverkeer afhankelijk is van de passagiersvluchten ? . dit is toch echt wat die Rutte beweerd ? . zou dit echt waar zijn !

Geplaatst door Vliegtuigoverlast gouda uit Gouda

Rutte zei bij persconferentie; een vliegverbod.., dat wil niemand..., oh nee??? Ik denk meer dan 50% Vd bevolking dit moment. Alleen vrachtverkeer, de rest gewoon niet. Het is bijzonder druk nu in de lucht

Geplaatst door Marc B uit Almere

Dit is typerend voor Schiphol en de  hele luchtvaart. Als het nu gaat om het klimaat, de leefomgeving of maatregelen tegen corona, in alle dossiers blijkt wel weer dat de luchtvaart geen verantwoordelijkheid neemt, en alleen beweegt wanneer men wordt gedwongen. Tot die tijd zijn alle maatregelen voor de bühne en maken zij zich schuldig aan oa. greenwashing,  ernstige milieudelicten (zie de sjoemelberekeningen omtrent stikstof en geluid), en nu dus ook lachwekkende maatregelen tegen corona. Dit is het gevolg van de vele (belasting-) vrijstellingen en de sterke lobby bij de politiek, want ja, wat moet de Nederlandse economie zonder een vervuilende industrie als de luchtvaart?