Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Peiling: Minder strenge geluidsregels rond vliegvelden om woningbouw mogelijk te maken?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 458 
|
 nhnieuws.nl 
schphol_DSC_3247.JPG

Ondanks de grote woningnood mogen honderdduizenden huizen mogelijk niet gebouwd worden door nieuwe strenge geluidsnormen voor vliegtuiglawaai. Nieuwbouwprojecten van Den Helder tot het Gooi dreigen niet door te gaan. Vind jij dat de regels moeten worden versoepeld zodat er toch gebouwd kan worden?

Stemmen kan hier.

Tussenstand, na 458 stemmers

Goed idee
47.82% (219 Stemmen)

Slecht plan
52.18% (239 Stemmen)

Brandbrief
Volgens gedeputeerde Jeroen Olthoff van de provincie Noord-Holland hebben de nieuwe geluidsnormen voor vliegverkeer 'desastreuze gevolgen en gaat daarmee het gebied de facto op slot.' Dat schrijft hij in een brandbrief aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Mochten de nieuwe regels worden toegepast dan zal in gebieden rondom onder meer Amsterdam, Haarlemmermeer, de Zaanstreek en ook het Gooi onmogelijk worden nog huizen te bouwen. "Dit gaat spelen rondom alle vliegvelden, dus bijvoorbeeld ook bij Den Helder en Hilversum."

Lees ook hier:
Nieuwe rekenmethode vliegtuiglawaai legt bom onder woningbouw

Woningnood
Ondertussen stijgt de vraag naar woningen flink. De komende tien jaar zouden er 845.000 woningen moeten worden bijgebouwd om aan de stijgende vraag te voldoen. Het kabinet wil 75.000 woningen per jaar bouwen. Dat aantal wordt bij lange na niet gehaald. Onder meer door de stikstofproblematiek en omdat er te weinig bouwlocaties zijn. De nieuwe geluidsnormen zijn nu een extra hindernis.

Ergernis over groei Schiphol
Ondertussen ziet het kabinet nog wel ruimte voor de groei van Schiphol. Dat roept ergernis op bij gedeputeerde Olthofff. "Er lijkt gekozen te worden voor groei zonder dat de randvoorwaarden zijn gedefinieerd. Daarmee lijkt de afweging tussen groei en leefbaarheid uit balans", zo schrijft Olthoff in een zienswijze op de voorgestelde Luchtvaartnota. Hij wil snel met de betrokken ministers in gesprek over een oplossing.

Wat vind jij?
Rekken we de regels op en gaan we ondanks de geluidsnormen toch huizen bouwen? Moet de groei van de luchtvaart stoppen? We horen graag hoe jij daarover denkt!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar depeiling@nhnieuws.nl.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Lijkt met een respons van slechts enkele honderden - deels vaste - bezoekers niet erg representatief?

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Iedereen met een IQ hoger dan 80 kan zo vaak stemmen als-ie wil:
Gooi na het stemmen het cookie 'nhnieuws.nl' weg en je kan opnieuw stemmen. Als je wilt kun je zo een oneindig aantal stemmen uitbrengen.
Een bullshitpoll dus.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Wie denkt er nou echt dat deze overheid zich iets gelegen laat liggen aan milieuregels? Ze bouwen zelfs binnen de wettelijk verboden 58 Lden zone. Dus die bouwen gewoon door.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Je kan natuurlijk ook minder vliegen,of vliegen op een manier die minder geluids overlast veroorzaakt zoals bijvoorbeeld hoger aanvliegen. Jammer dat die optie niet is meegenomen in de vraagstelling,had vast veel stemmen gekregen.

Tot den helder,hilversum en het gooi toe. Dat betekend dat er al heel erg veel woningen zijn die een ongezonde en hinderlijke hoeveelheid geluid te verduren krijgen.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Gewoon aan internationale normen voldoen komt niet op bij de sector.
Of geen woningbouw of niet aan de normen voldoen,hierbij vergetende dat er al heel veel woningen zijn waar de overlast veel te groot is.
En ook al duurt het nog 10 jaar voordat schiphol weer op 500k vluchten zit,men wil nu alvast de uitzonderings positie claimen.

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Schiphol in een van de dichstbevolkte landen ter wereld is te groot en ligt verkeerd. Ook Lelystad in het midden van het land is een verkeerde keuze. Er is geen ruimte om meer te bouwen en mensen meer te ontzien. Daarnaast heeft men door sluwe leugens (Ke met 65 dB(A) afkap en Lden ‘gelijkwaardig’op 58 dB(A)) de normen veel te hoog gesteld. Dit is al in 2000 gesignaleerd, maar men heeft er niets mee gedaan.

Het nu al te grote Schiphol laten doorgroeien kan gewoon niet, ook niet vanwege stikstof, fijnstof en CO2 emissies!

Dit moet worden tegengegaan.

Het voorstel voor nog minder strenge geluidsregels is volkomen idioot, voorstanders zijn waar-schijnlijk of dom of direct belanghebbende.