Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De luchtvervuiling op ‘slagader’ Beneluxbaan wordt steeds erger

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1429 
|
 amstelveenweb.com 
hv_geluidshinder_2813.jpeg

Bron: Claudia Rinke


Claudia Rinke, zelf bewoonster aan de Boogschutter in Amstelveen heeft dit bericht naar onze redactie gestuurd:

De Beneluxbaan is tegenwoordig een enorme verkeersslagader en raast en roet dwars door Amstelveen heen! Met name voor de bewoners van de laagbouwflats aan de Boogschutter, uitkijkend op diezelfde verkeersslagader, legt deze enorm drukke verkeersweg (en de A9 en Schiphol) dag en nacht een deken van lawaai en luchtvervuiling!

Dit wordt langzamerhand onaanvaardbaar en geeft naast lawaai-overlast ELKE dag, vooral tijdens de spitsuren (i.e. files en stilstaand verkeer vlak voor je deur c.q. raam!) ook steeds meer gezondheidsklachten! Binnen 100-300 meter bevinden zich dus vele woningen en op onze ramen, kozijnen, balkonmeubels en gordijnen zit al snel weer een vette zwarte aanslag door de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door het zware auto- (en trouwens ook vliegverkeer) in de nabije omgeving van diezelfde Beneluxlaan (en de A9 EN Schiphol!). De luchtvervuiling met roet, fijn stof en NOx is ernstig en waarschijnlijk zeer ongezond = ER MOET IETS GEBEUREN!!!

Mijn verzoek is dan ook om deze 'noodkreet' door te spelen naar de c.q. alle verantwoordelijke partijen, dit als artikel te publiceren en er zoveel mogelijk aandacht voor te vragen, zodat er iets aan gedaan wordt!

Bij voorbaat dank voor uw aandacht in deze.
Met vriendelijke groet,
Claudia Rinke

Bekijk bericht op "amstelveenweb.com"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@Claudia Rinke:

Respect voor uw melding, want er zijn vele mensen (dieren en planten trouwens ook) die te lijden hebben van het extreme verkeer, (of dat nu het vliegverkeer is of de auto, dat maakt niet veel uit) in Nederland. De regering heeft de economie boven de gezondheid van de inwoners gesteld. Zoals op deze site vaak kenbaar gemaakt, wordt artikel 21 van de Nederlandse grondwet, bijna volledig gebagatelliseerd door de overheid indien het Schiphol betreft. Kijkt u eens in de rubriek: schrijf!
Te vinden rechtsboven op deze site onder hoofdmenu.

Daar is het adres van de rechten van de mens te vinden.
Ik heb dat er zelf opgezet. Hoe meer mensen melden, hoe groter de kans dat de Nederlandse regering op het spreekwoordelijke matje moet komen.
De Nederlandse regering heeft namelijk ook artikel 8 van de Europese grondwet ondertekent!
Helaas, alle pogingen om de Nederlandse regering direct tot inkeer te doen komen, zijn op voorhand al mislukt. Geen enkele politieke partij durft stelling te nemen tegen de Schiphol-group!

Suc6.