Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

De échte rekening van de overheidsinvestering in KLM is voor toekomstige generaties

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 457 
|
 trouw.nl - 21-02-2019 
Euro_banknotes.png

OPINIE - De investering in Air France-KLM, een icoon van de fossiele economie, is niet uit te leggen aan toekomstige generaties. En KLM-baas Elbers trekt ook nog eens ten strijde tegen de vliegtaks, stelt Lammert van Raan, Tweede-Kamerlid voor de Partij voor de Dieren.

Het stof van de Air France-KLM-aandelendeal is amper neergedaald en KLM-baas Pieter Elbers trekt alweer ten strijde tegen een Europese belasting op vliegtickets. Het is typisch voor de bedelcultuur die bij Air France-KLM tot bedrijfscultuur is verworden.

Als de grote multinationals besluiten dat ze een duwtje in de rug nodig hebben, weten ze de Nederlandse overheid razendsnel te vinden. Zo ging het bij Unilever en Shell tijdens de rel over de dividendbelasting en zo ging het eind februari ook bij Air France-KLM. De Nederlandse staat als redder van het kapitalistische grootbedrijf.

En wie dat uiteindelijk gaat betalen?................

Les het volledige artikel via onderstaande link.

Bekijk bericht op "trouw.nl - 21-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Bedelen kan Pieter Elbers wel.
Politiek beïnvloeden met zijn geklaag ook.
Tijden veranderen, fossiel Pieter Elbers.
Ga eens een keer echt werken voor het exorbitante salaris en bonussen die u elk jaar krijgt.

Geplaatst door anoniem

Inderdaad, misschien kan meneer wat minder praten over verduurzamen en wat meer verduurzamen.
Ik zal hem alvast twee punten geven.
1. Minder vluchten naar onzin bestemmingen.
2. Daadwerkelijk duurzamere en stillere vliegtuigen kopen(KLM vliegt nog steeds met heel veel oude troep, voor de 737 is er nog geen eens een opvolger in beeld en de embrear maakt meer herrie dan haar voorganger. Om nog niet eens te spreken over de vrachtvloot.

Het lijkt mij dat meneer Elbers hier voorlopig wel mee uit de voeten kan. Mocht hij dit allemaal goed hebben dan kan hij misschien nog eens wat zeggen in een krant ofzo.

Geplaatst door jan Griese uit Amstelveen

En dan te bedenken, dat ze al vanaf 1990 de boel belazeren : Het vorige stelsel was ook al NIET gelijkwaardig . Directeur MER comm Ir Niek Ketting, nb VVDsenator schreef hier 3 kantjesA-4 over woest was hij. MAAR DAT IS NOOIT GECORRIGEERD. OOK CDV I olv Drs Huib Eversdijk concludeerde daarover:NOD journaal Jan 2006 !
Bewoners Regio Schipholzijn belazerd Wij adviseren:Er moeten nog 95 Handhavingspunten bij . Maar NOOITgebeurd !

Dus Elbers vliegt nog steeds op de pof .Terwijl de Hele sector stelt: We deden zoveel aan Hinderbeperking BRUTAAL ALS DE BEUL ! ! !