Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De donatie van 560 mensen maakt alsnog nulmeting vliegveld mogelijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 584 
|
 schie.nu - 10-06-2020 
strooien_met_euros.jpg
Strooien met euro's niet zonder voorwaarden
Credit: pixabay

Rotterdam - In vier dagen tijd hebben maar liefst 560 mensen een donatie gedaan voor de inzamelingsactie voor een nulmeting 'lucht en geluid vliegveld Rotterdam'. Ze hebben daarmee de voor het onderzoek benodigde € 13.000,- bij elkaar gekregen.

De actie werd georganiseerd door Richard Abbenhuis en Alfred Blokhuizen van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) Rotterdam-Airport.

(BTV) Rotterdam-Airport vroeg eerder aan de minister, de provincie en aan de gemeente Rotterdam om onderzoek te doen. Die partijen haakten af. Maar de bewoners hebben er zelf dus maar wat graag wat geld voor over.

Door de coronacrisis zijn er geen passagiersvluchten meer van en naar Rotterdam The Hague Airport. Via metingen ultrafijnstof en geluid rondom Rotterdam The Hague Airport kan volgens BTV onderzocht worden 'welk effect vliegverkeer heeft op uw gezondheid'.

BTV laat via Twitter weten: De financiering van een nul-meting bij Zestienhoven is rond, dankzij alle donateurs. Dank, dank,dank!!! Vrijdag starten de metingen!'

Bekijk bericht op "schie.nu - 10-06-2020"

Reacties op dit bericht