Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De brief van Hans Alders

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1700 
|
 Omgevings Raad Schiphol 
logo_ORS.jpg

Het verslag wordt uitgebracht na een uitvoerige maatschappelijke consultatie en na maandenlange besprekingen tussen de luchtvaartsector, overheden, omwonenden, milieubeweging en VNO-NCW. De brief vindt u hier.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

In het begin van de brief denk je, ziet er goed uit een goede weergave van het proces, maar meer naar het einde toe zie je hem "allerlei andere woordjes toevoegen", waaruit ik opmaak dat hij aan het schuiven is richting de luchtvaart sector.

Formeel heet het dat Alders geen advies uitbrengt.
Maar dit slaat nergens op, Zijn brief "op persoonlijke titel" zal in het verder verloop van het proces gewoon de leidraad zijn oftewel een advies.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

De man zit klem tussen de luchtvaartmaffia en het idee dat hij straks een milieuschandaal van ongekende proporties op zijn naam heeft staan. De sukkel, hij ziet eruit als een zielig karakter uit Van Kooten & de Bie, een schertsfiguur. Wat valt er van zo’n slappeling te verwachten? Niks dus

Geplaatst door Pim


Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Haha @Pim, fantastisch! Dank

Geplaatst door Henk Meijer uit Elburg /// woonde 4 jaar onder aanvliegroute A'

Zogenaamde bestuuders zijn door de Haagse politiek als een soort goeroe in huis gehaald. Dat Alders geen VVD-er is maar een PvdA-er kwam de VVD met haar luchtvaartsector goed uit. De 'Zwarte Piet' kan gemakkelijk naar de andere partij worden geschoven.
Iedereen weet dat luchtvaart vooral ellende is. Lees de bijdragen op 'Vlieghinder.nl'.
Te gek dat dit allemaal kan.
Door het doodzwijgen van negatieve ontwikkelingen, zoals kanker etc, zijn velen niet op de hoogte van de beperkingen.
Het overzicht op het blog Vlieghinder van gevolgen van langdurige blootstelling aan vliegtuiglawaai toont een dramátische waslijst van feiten, die men lang heeft willen ontkennen.
Nu steeds meer blijkt dat er in de gebieden met veel vliegverkeer een werkelijk zorgwekkend lerarentekort is, is niet langer dood te zwijgen dat de extreme vliegtuigoverlast de hoofdschuldige is van dat lerarentekort.
Het is triest maar waar dat het Ministerie van Infrastructuur er alles aan gelegen is, te verhullen dat de langdurige blootstelling er de oorzaak van is dat veel kinderen op school in de problemen komen. Ook reacties die ik kreeg op mijn bijdragen op het blog Vlieghinder zijn niet mis te verstaan. Enkele van de reagerende moeders lieten weten werkelijk ten einde raad te zijn door het in veel nachten terugkerende vliegtuiglawaai, waardoor veel leden van het huisgezin op veel dagen 's morgens niet uitgerust waren, waardoor ze overdag in de problemen kwamen.
Ze vroegen of liever gezegd ze schreeuwden om hulp. Die hulp moet m. i. komen van de overheid, die moet stoppen met het toelaten van nachtelijk vliegverkeer.
Wie haalt het in z'n hoofd om het zo ver te laten komen? De schade is nu al heel erg groot.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Goed stuk @Henk Meijer. Cijfers willen ze zien bij de regering, dus heel goed dat er eens wat cijfers komen die inzicht geven in de schade. Hier ook wanhopige bewoners die overdag zeker 20% minder presteren door het geluid (de ultrafijnstof schade nog daar gelaten)

Geplaatst door anoniem1

De ors heeft niet gebracht wat de bewoners verwacht hadden maar de schuld van hans alders vind ik dit nu ook weer niet. In Groningen is hij bijvoorbeeld opgestapt omdat hij het tegenover zichzelf niet meer kon verantwoorden,hij is wel een integer bestuurder denk ik en het had slechter gekund.
Het is een enorm lastige positie om in te zitten,enorme druk van de sector lobby en politiek. Echte macht heeft hij zelf niet.

Ik vond het advies op persoonlijke titel ook niet heel erg slecht maar dat is persoonlijk en ik kan begrijpen dat anderen dat anders zien. Het advies had echter slechter gekund.
Ik vermoed ergens ook dat alders dat advies op persoonlijke titel weer heeft ingetrokken onder druk van de sector,die eigenlijk veel meer willen dan de 10.000 tot 2023.

Geplaatst door Drone10KM uit Killerzone

De overheid neemt ons in de zeik!
Help het huidige systeem overhoop!