Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Alliantie pleinAIR Maastricht dient handhavingsverzoek in tegen baanrenovatie

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 790 
|
 rtvmaastricht.nl - 14-01-2023 
judge-gavel-1461998219JBc.jpg

De Alliantie pleinAIR Maastricht heeft een handhavingsverzoek ingediend omdat er geen natuurvergunning is voor de komende baanrenovatie van Maastricht Aachen Airport.

Op 16 december 2022 is besloten dat Maastricht Aachen Airport open blijft. Om de luchthaven klaar te maken voor de toekomst staat een ingrijpende renovatie van de start- en landingsbaan gepland. Maastricht Aachen Airport zal er dit jaar van 8 mei tot 30 juni door gesloten zijn.

Alliantie pleinAIR Maastricht is vast besloten zich tegen de renovatie te verzetten en heeft daarom een handhavingsverzoek ingediend. “Maastricht Airport heeft geen geldige exploitatievergunning en geen natuurvergunning, terwijl het de zesde grootste uitstoter van stikstof is in Limburg is. De renovatie die ca € 22,3 miljoen gaat kosten zal gepaard gaan met een grote emissie van stikstof, en het is aannemelijk dat daarvoor geen ruimte is”, zo stelt de alliantie.

In een reactie aan dagblad De Limburger meldt de luchthavendirectie dat die ruimte er wel degelijk is. "Omdat er tijdens de renovatie niet gevlogen wordt kan de stikstofruimte worden verrekend en gebruikt voor de verbouwing”. Alliantie pleinAIR wijst nog eens op de eerder gemaakte Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA). "Die laat zien dat Limburg het beste af als MAA sluit. Omdat de politiek met een krappe meerderheid niet besloten heeft dat te doen wat het beste is voor Limburg, gaat de Alliantie pleinAIR Maastricht alle beschikbare juridische middelen inzetten om de onaanvaardbare overlast voor mens en natuur van dit illegaal opererend bedrijf te stoppen”, aldus de actiegroep.

Bekijk bericht op "rtvmaastricht.nl - 14-01-2023"

Reacties op dit bericht