Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De Afdeling Geitenpaadjes heeft bedacht dat het laagvliegprobleem van Lelystad Airport is opgelost

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 321 
|
 destentor.nl - 28-12-2023 
Lelystad_Airport_(aerial).jpg
Lelystad Airport Luchtopname
Credit: Supercarwaar

Edwin van Breukelen windt zich op over het onderzoek van Luchtverkeersleiding Nederland. De uitkomst is dat het mogelijk is om Lelystad Airport te openen zonder de al jaren bekritiseerde ‘laagvliegroute’ boven Overijssel te gebruiken. Het leidt wel tot zes keer meer vluchten over dorpen in de Noordoostpolder.

Het is weer eens zover, de afdeling ‘Geitenpaadjes’ van Lelystad Airport heeft bedacht dat het laagvliegprobleem kan worden opgelost, door een laagvliegroute gewoon weg te poetsen. De aloude salamitactiek wordt uit de kast gehaald: knip het probleem in stukjes, richt je op één stukje en negeer de andere delen. Kom met een schijnoplossing voor dat ene stukje, wees vaag over gevolgen voor de andere stukjes en laat het doorrekenen door de altijd gewillige Luchtverkeersleiding Nederland.

Bij de poot genomen
Stel dan keihard dat het laagvliegen is ‘opgelost’ en ‘informeer’ de pers en de Tweede Kamer, het liefst voordat bewoners constateren, dat ze net zoals bij de geluidsberekeningen en de stikstofberekeningen, bij de poot zijn genomen. Dat er nog steeds geen oplossingen zijn voor de (stijgende) laagvliegroutes over bijvoorbeeld Gelderland en dat in andere routeonderdelen de problemen zullen toenemen, wordt met graagte ‘vergeten’, gebagatelliseerd of naar de toekomst doorgeschoven.

Dit ‘Schiphollen’ kun je prima aan het filiaal Lelystad Airport overlaten. Want daar weten ze ook, dat als het vliegveld eenmaal voor de burgerluchtvaart is geopend, ze zich nergens meer aan hoeven houden. En denkt u dat het u niet treft of bijvoorbeeld nachtvluchten wel meevallen? Het kan nog alle kanten op, ook de uwe. De echte oplossing voor het laagvliegen? Lelystad Airport niet openen.

Edwin van Breukelen, Wezep

Bekijk bericht op "destentor.nl - 28-12-2023 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

De uitkomsten waar de luchtvaart mee komt zijn per definitie gunstig voor de luchtvaart. Denk maar aan de Polderbaan, die ervoor zou zorgen dat ‘groei kon met minder hinder'! We hebben het gemerkt! Als zo’n vliegveld er eenmaal is dan houdt niemand verdere groei meer tegen! Ik spreek uit ervaring. ‘Schiphollen’ bestaat echt en wordt nog steeds optimaal benut.