Platform Vlieghinder Kennemerland
 

D66 wil Rotterdam The Hague airport sluiten

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 168 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 14-01-2023 
woningbouw.jpg
Woningbouw
Credit: SatyaPrem

D66 Zuid-Holland wil dat Rotterdam The Hague Airport dichtgaat. De overlast en de CO2-uitstoot van de luchthaven zouden te groot zijn. Dat heeft de sociaal-liberale partij bekendgemaakt in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

In tegenstelling tot verschillende andere linkse partijen, zoals GroenLinks en de Partij voor de Dieren, wil D66 de luchthaven niet zo snel mogelijk sluiten, maar stapsgewijs afbouwen. Uiterlijk in 2040 moeten de deuren van de terminal op slot gaan.

Door wat meer tijd te nemen voor de sluiting, wil D66 ervoor zorgen dat er genoeg alternatieven beschikbaar zijn. Statenlid Jeroen Heuvelink licht in het AD toe dat hij dan niet alleen aan meer treinverbindingen denkt, maar ook aan een hyperloop.

¨We kunnen niet zo door blijven gaan. De luchthaven zorgt voor veel geluidshinder in de omliggende wijken, én voor veel CO2-uitstoot¨, aldus Heuvelink. Daarom is er wat D66 betreft geen toekomst meer voor het Rotterdamse vliegveld.

Hoewel de politieke steun voor ´Zestienhoven´ afbrokkelt, zoals de luchthaven in de volksmond heet, is Rotterdam Airport bij reizigers juist erg populair. Vorige week werd bekend dat het vliegveld als eerste Nederlandse luchthaven volledig hersteld is van de coronacrisis.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 14-01-2023"

Reacties op dit bericht

Reageren?

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u akkoord met onze huisregels.