Platform Vlieghinder Kennemerland
 

D66 Lelystad wil geen uitstel met vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 926 
|
 De Stentor - 21-11-2017 
hvs-Ballon

D66 Lelystad vindt dat de uitbreiding van Lelystad Airport geen vertraging mag oplopen. De raadsfractie keert zich daarmee tegen een motie die zaterdag is aangenomen op het landelijke partijcongres.

Lelystad Airport pas mag groeien als het luchtruim opnieuw is ingedeeld, zo luidt het landelijke standpunt van D66. En die herindeling staat in 2023 te gebeuren.

De Lelystadse fractie wil zo lang niet wachten en vindt dat het vakantievliegveld in april 2019 open moet - zoals de bedoeling is. ,,Ik snap de huiver en heb begrip voor de zorgen die er leven'', zegt raadslid Peter Schot. ,,Maar het besluit om het vliegveld uit te breiden, is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid genomen.''

Belang
Uitstel legt alleen maar meer druk op het overbelaste Schiphol, gaat hij door. Verder is het vliegveld bij Lelystad voor stad en regio 'van groot belang'.

Wel betreurt D66 Lelystad dat de herindeling van het Nederlandse luchtruim zo lang op zich laat wachten. ,,Dat is jammer'', vindt Schot.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Raadslid Peter Schot,"Maar het besluit om het vliegveld uit te breiden, is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid genomen.''
De vraag is: welke grootst mogelijke zorgvuldigheid heeft hij het over? Komt deze man onder een steen vandaan of belazert hij de boel gewoon?

Geplaatst door anoniem

Hans van Mierlo zou zich omdraaien in zijn graf, over de huidige koers van de partij. Dertig jaar op gestemd, maar never ever again.. met huidig beleid. Werken tot je dood neervalt, afschaffen subsidie op afgelost huis, de hele discussie over opgerekte euthanasie, opt-out inleveren organen, en nu weer Lelystad. #onbehoorlijkbestuur