Platform Vlieghinder Kennemerland
 

D66, CU/SGP en CDA eensgezind tegen geluidshinder

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 348 
|
 dagblad010.nl - 14-04-2020 
me_vliegtuig_IMG_0622.jpg

D66 Rotterdam wil duidelijkheid over het langdurige uitstel van het Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld is volgens fractievoorzitter Chantal Zeegers nog steeds een doorn in het oog van de omwonden, omdat uit gepubliceerde cijfers blijkt dat de geluidsoverlast blijft toenemen. Ook naar verwachting na de coronacrisis.

Duidelijke regels vanuit het Rijk in de vorm van een zogeheten 'Luchthavenbesluit' blijven achterwege. Zeegers: "Het besluit dat het Rijk over de RTHA had moeten nemen is al zes jaar te laat en het lijkt voorlopig nog niet te komen, terwijl ondertussen de hinder blijft toenemen.’’

D66 heeft de CU/SGP en het CDA enthousiast gekregen om mee te protesteren bij milieuwethouder Bonte, aan wie zij vragen bij het Rijk aan te dringen op een spoedige behandeling van het Luchthavenbesluit. Of Barbara Kathmann, de wethouder Economie het een goed plan vindt, moet worden afgewacht.

Bekijk bericht op "dagblad010.nl - 14-04-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Harde geluidsnormen en effectieve handhaving zijn er NOOIT geweest! Wel leugens en bedrog door de sector en de overheid om voortdurende groei te faciliteren. Laat dit nu eens echt afgelopen zijn.