Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CROS en Alderstafel vanaf 1 januari samen in Omgevingsraad Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1535 
|
 zakenreisnieuws.nl 
hv_geluidshinder_2336.jpeg

Van: onze redactie
DEN HAAG – Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft de Nederlandse tweede kamer laten weten dat de Omgevingsraad Schiphol (ORS) per 1 januari 2015 van start gaat. De ORS vervangt daarmee de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) en de Alderstafel. Overleg en advies komen daarmee samen in een nieuwe organisatie, aldus Mansveld.

In de brief aan de kamer staat dat er in totaal maar liefst 93 organisaties“ gaan meepraten” in de Omgevingsraad Schiphol. De bewonersorganisaties vertegenwoordigen zowel het binnen-als het buitengebied dat zich rond iedere start-en landingsbaan bevindt. In het Regioforum nemen 10 bewonersvertegenwoordigers zitting. In het College van Advies worden de organisaties gerepresenteerd door 3 bewonersvertegenwoordigers, net als nu het geval is aan de Alderstafel.

100 leden
De brief vervolgt met de volgende tekst: Door het kiezen van een bewonersvertegenwoordiger wordt een directere relatie met de achterban gerealiseerd en ook de functie van vertegenwoordiger steviger ingevuld. Tegelijkertijd is dankzij de registratie van de organisaties en de eis dat deze minimaal uit 100 leden moet bestaan, transparant wie de achterban vormt van de vertegenwoordigers.

Mansveld meldt er trots op te zijn dat er straks met gekozen bewonersvertegenwoordigers namens een enorme achterban van ruim 10.000 omwonenden in de Omgevingsraad van start kunnen gaan. Ze ziet verder organisatorische en financiële voordelen door de samenvoeging van de, naar Hans Alders vernoemde, tafel en CROS.

Mansveld betrekt in de discussie rond Schiphol ook VNO-NCW West en de Milieufederatie Noord-Holland.

Bekijk bericht op "zakenreisnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Overleg en advies komen daarmee samen in een nieuwe organisatie, aldus Mansveld

Ja hoor. De Nederlandse regering in de persoon van Mansveld kan nooit neutraal zijn.
De dubbele pet die dan wordt opgezet, zal geen oplossing bieden naar de burgers toe.
Artikel 21 van de Nederlandse grondwet wordt voor het economische aspect gemakshalve aan de kant gezet.
Meepraten is 1, meebeslissen is 2 en juist deze laatste is het meest belangrijke.
Als burger word je bedonderd waar je bij zit!