Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Corendon: vakantiereizen duurder door schaarste op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 468 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 09-01-2018 
tb_vliegtuig_EASYJET-HB-JYM.jpg

Door: Niek Vernooij

LIJNDEN - Vakantiereizen met vertrek vanaf Schiphol dreigen de komende maanden en jaren duurder te worden. Dat verwacht reisorganisatie Corendon. De reden is dat reisorganisaties nauwelijks extra vluchten in kunnen plannen, terwijl de vraag naar vakantiereizen groeit.

Ook op de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam, respectievelijke de tweede en derde van Nederland, is uitbreiding slechts mondjesmaat mogelijk. “Alleen de luchthavens van Groningen en Maastricht bieden nog ruimte voor groei.”

Door deze situatie zullen consumenten in de komende maanden steeds minder keuze hebben en ongetwijfeld meer gaan betalen als ze vanaf Schiphol willen vertrekken, verwacht Corendon. “Of ze moeten veel verder gaan reizen om naar hun vakantiebestemming te kunnen vliegen.”

De opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven zou vanaf volgend jaar verlichting kunnen brengen, maar een uitstel van de opening ligt op de loer. Daardoor zou de situatie van schaarste nog wel een aantal jaren kunnen aanhouden, vreest Corendon.

Uitverkocht
“Zolang er onvoldoende extra capaciteit op regionale luchthavens beschikbaar komt, moet de overheid zich maximaal inspannen om de groeiende vraag naar vliegreizen voor de Nederlandse vakantieganger op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven te accommoderen.”

Als dat niet gebeurt, zal de consument volgens de reisorganisatie steeds vaker worden geconfronteerd met de boodschap ‘uitverkocht’ als hij in het hoogseizoen naar een populaire vakantiebestemming wil reizen.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 09-01-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Dat is nu vervelend die schaarste, meer verdienen door marktwerking en er minder voor doen.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Tsja, wat een problemen zeg voor dat arme Corendon. Je zou er haast medelijden mee krijgen.