Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Concept MER beschikbaar

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1490 
|
 Schiphol 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-51-27.jpg

28 november 2018

Schiphol heeft de concept milieueffectrapportage (MER) gepresenteerd aan de leden van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). De concept MER is nodig om het Nieuwe Normen- en Handhaving Stelsel (NNHS) door middel van een wijziging van het Luchthavenverkeersbesluit (LVB) Schiphol wettelijk te verankeren. De deelnemende partijen in de ORS en de Minister van Infrastructuur en Waterstaat hebben daarbij ook gevraagd om een doorkijk na 2020.

De partijen, in de ORS verenigd, streven ernaar in de komende weken een advies uit te brengen over de toekomstige ontwikkeling van Schiphol. De concept MER geeft een reeks aan resultaten, inzichten en scenario’s die bij deze gesprekken als feitenbasis zullen worden gebruikt om tot een advies over de ontwikkeling van Schiphol na 2020 te komen.

Onder 'downloads' zijn de MER, de begeleidende brief bij de MER en de Technical Challenge van de MER te downloaden.

Bekijk bericht op "Schiphol"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

WONINGBOUW AMSTERDAM NAAR BUCH REGIO t.b.v. SCHIPHOLGROEI?

De VVD wil een flink contingent Amsterdamse (M.R.A.) woningbouw naar onze BUCH regio overhevelen. De achterliggende gedachte is dat zo in Haarlemmermeer ruimte blijft voor nog een nieuwe Termonal (en later 2e Kaagbaan!) met een mogelijke VERDUBBELING van het aantal passagiers van 70 thans naar ca. 140 miljoen.

In Uitgeest geldt al een heffing per inwoner t.b.v. het Metropoolbureau op de Zuid As, de BUCH ambtenaren willen dit ook voor Castricum, Heiloo en Bergen gaan invoeren.!

In dit METROPOOLBUREAU regelen top ambtenaren i.s.m. I&W, Vervoerregio Amsterdam, NS, Prorail e.a. dergelijke Metropoolvorming/ Dit op basis van het oude Schiphol Mainportbeleid en de projecten "SMASH" en "Maak Ruimte!".

Opvallend is het feit dat elke democratische controle ontbreekt en deze "informele samenwerkingsverbanden" slechts aan zichzelf (en Schiphol) verantwoording hoeven af te leggen.

Hiermee wordt weer eens duidelijk hoe ver de politiek en de "volksvertegenwoordigers" het hebben laten komen..........................

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ondertussen, gemeenteraad Haarlemmermeer, grootste partij VVD, net als jaar in jaar uit landelijk.
Alle seinen voor milieu en klimaat staan op knalrood, maar laten we eerlijk zijn, de politiek en burger boeit het in ruime meerderheid niet.
Het is prettig hier af en toe wat te lezen van gelijkgestemden, maar is het niet beter en comfortabeler om je gewoon bij neer te leggen, en de hoop op te geven? Ik neig daar toe.. Deze strijd gaan we gewoon niet winnen.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Opgeven? Blik op oneindig en verstand op 0 ! Als je moe bent, kan je nog 10x zo ver! Fameuze uitspraken bij het Korps Mariniers, opgeven........ha ha ha nooit niet.

We gaan dit winnen ! QPO !