Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Commissie-Remkes komt met versneld stikstofrapport luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 650 
|
 nos.nl 
me_vliegtuig_IMG_0712.jpg

Er komt een versneld stikstofadvies over de luchtvaart van de commissie-Remkes. Minister Schouten heeft hierom gevraagd. Gisteravond besloot de commissie dat een advies voor het einde van het jaar mogelijk moet zijn.

Op zich levert de luchtvaart vergeleken met de landbouw, de industrie en het verkeer maar een kleine bijdrage aan de stikstofuitstoot. Maar het kabinet is naarstig op zoek naar oplossingen voor de stikstofcrisis, en alle kleine beetjes helpen.

Daarbij komt dat de protesterende boeren al hebben aangegeven het niet eerlijk te vinden als de luchtvaart niets hoeft te doen, terwijl hun bedrijven niet kunnen groeien.

Natuurvergunningen
Volgens bronnen heeft Schouten de commissie ook gevraagd om een oordeel over natuurvergunningen voor de luchthavens Schiphol, Lelystad Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Groningen Airport Eelde en Eindhoven Airport.

Volgens milieuorganisaties hebben deze luchthavens ten onrechte geen natuurvergunning. Schouten moet dit onderzoeken en besluiten of er alsnog zo'n vergunning nodig is, of dat de wetgeving goed is toegepast.

Veevoer
Het kabinet is ondertussen met spoed op zoek naar maatregelen die op de korte termijn leiden tot minder stikstofuitstoot zodat kleine bouwprojecten weer in gang kunnen worden gezet.

Op het lijstje van snelle oplossingen staat bijvoorbeeld het in het hele land langzamer gaan rijden op de snelweg. In ruil daarvoor zou dan woningbouw op kleine schaal mogelijk zijn.

Bronnen noemen ook een nieuw soort veevoer waardoor koeien minder stikstofuitstoot veroorzaken. Boeren zouden dan betaald worden om dit veevoer te kopen. Bij alle maatregelen geldt dat ze voldoende moeten opleveren en niet juridisch kunnen worden aangevochten.

Bekijk bericht op "nos.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ik stel voor dat we de normen voor stikstof (en CO2) gewoon verhogen. Normen aanpassen is in het Schipholdossier steeds met succes gedaan, zodra ze knellend begonnen te worden. Ook is de rechtspraak te gebruiken van de F1-procedure, je wijst dan op 'de grote maatschappelijke belangstelling' en het probleem is van tafel.

Mocht de luchtvaartgroei toch nog door acties worden bedreigd dan is het Malieveld op te vullen met boze KLM-ers en politici die een stop op groei 'onthutsend en onbestaanbaar' noemen en voormannen van VNO-NCW, die verkondigen dat zij 'de centen verdienen' en 'de banen maken' en roepen 'Kabinet doe er wat aan, nu!' We weten nu immers dat dit werkt.

Dus onthoud: nu je zakken vullen en de ellende komt dan bij de volgende generaties!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Inderdaad, en onder rechts beleid is de belasting voor de burger extreem verhoogd. BTW, assurantie, energie, zorg, alles neemt toe.
Basis voorzieningen zoals studie, zorg, wonen, zijn onbetaalbaar geworden.
De burger brengt 90% vd lasten op, de ondernemingen 10%, niet lang geleden was dit 70/30..
Wat krijgen we hiervoor terug, een extreem opgeklopte huizenprijs voor de happy few, die er ook niks aan hebben want betalen vrolijk meer voor hetzelfde en de starters zijn ten einde raad.

Maar goed, dit stemt Nederland, VVD, CDA, Forum, PVV etc en divers rechts grut.
Ook links maakt helaas geen vuist tegen verval van de middenklasse , die gaan liever met nieuw linkse thema's verder zoals multiculti, asielzoekers en autoloze binnensteden.

Te triest!