Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Column: Alles moet wijken voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1517 
|
 Dichtbij.nl 
hvs_schiphol_oost_DSC_2514.JPG

Column: Alles moet wijken voor Schiphol
REGIO | 12 mei 2016 Door Witte Weekblad/ Renée Heijmans

BADHOEVEDORP - In het Witte Weekblad van vorige week was te lezen dat er een nieuw convenant is afgesloten voor de aanpak van vogels rond de luchthaven Schiphol. Samenwerking is belangrijk om aanvaringen van vliegtuigen met vogels te voorkomen. Uiteraard maakt het doden van vogels die een risico vormen deel uit van dit convenant. En dat stuit me toch tegen de borst.

Niet dat ik er een voorstander van ben dat vliegtuigen door aanvaringen uit het luchtruim komen duikelen. Maar het doodmaken van beesten, die ook in het gebied wonen, gaat me echt wel te ver. We moeten al heel veel laten voor Schiphol. Een feestje met vuurwerk zit er voor Badhoevedorp niet in en ook een ballonnenwedstrijd in de nabije omgeving van de luchthaven is uit den boze. We kampen met voortdurende geluidsoverlast, vieze kerosinestank, slapeloze nachten door nachtelijke vrachtvluchten en menig gesprek bij de barbecue wordt een paar maal onderbroken door een overvliegend geluidsmonster. Ja, ik weet dat er velen goed van eten, en ook het cliché: ’Dan moet je er maar niet gaan wonen’, heb ik al meerdere malen gehoord.
Maar wat me stoort is dat de belangen van de luchthaven blijkbaar boven de belangen van bewoners en omgeving gaan. Schiphol mag tot 2020 nog blijven groeien en ik hou mijn hart vast voor wat er voor de volgende tien of twintig jaar wordt vastgelegd. Nu al leven wij in het prachtige Badhoevedorp gemiddeld acht maanden korter dan in de rest van Nederland, als gevolg van milieu- en geluidsoverlast. Gaan wij straks dezelfde kant op als de ganzen? Of worden wij eigenlijk al, weliswaar in een lager tempo, vermoord?
Op de schone, doodstille Hongaarse poesta denk ik met enige somberheid aan het rumoerige, maar, nu nog, oh zo fraaie Badhoevedorp. Ik kom weer thuis!

Bekijk bericht op "Dichtbij.nl"

Reacties op dit bericht