Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Coalitiepartij CDA tegen plan Harbers voor vierde aanvliegroute Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 680 
|
 RTLnieuws 
LogoCDAgroenrgb.png

Coalitiepartij CDA is tegen het plan van minister van Infrastructuur Mark Harbers voor een vierde aanvliegroute naar Schiphol boven Utrecht en Gelderland. Dat zegt CDA-Tweede Kamerlid Harmen Krul. Reden is de verwachte overlast voor bewoners en natuur- en stiltegebieden.

Het CDA ziet grote bezwaren in de wijze waarop de minister het nu voor zich ziet. Krul wil zo'n vierde aanvliegroute alleen als vliegtuigen langer hoger blijven vliegen en pas veel later de daling inzetten. Daardoor wordt de overlast voor inwoners van Utrecht en Gelderland beperkt.

Door het verzet van ook het CDA zijn steeds meer partijen in de Tweede Kamer kritisch over de plannen van Harbers. In maart lieten coalitiepartijen D66 en ChristenUnie al weten sceptisch te zijn. Ook PVV, GroenLinks en PvdA voelen niets voor de plannen.

Vorige week trok de provincie Utrecht met een groot aantal Utrechtse gemeentes al aan de bel over de aanvliegroute. Ook zij verzetten zich vanwege de verwachte overlast.

Drie aanvliegroutes


Vliegverkeer dat landt op Schiphol nadert de luchthaven nu nog vanaf drie plekken in Nederland. Maar om de overlast van vliegtuigen eerlijker te verdelen over het land, overweegt Harbers (VVD) dus een vierde aanvliegroute. Daarmee zou er ook efficiënter met brandstof worden omgegaan omdat er minder omgevlogen hoeft te worden.

Het besluit over de luchtruimherziening, waarvan de vierde aanvliegroute een onderdeel is, is overigens geen zaak van de Tweede Kamer. Het kabinet is bevoegd om daar zelf een besluit over te nemen. Volgens de regionale bestuurders moet het kabinet de kwestie wel voorleggen aan de Tweede Kamer.

Bekijk bericht op "RTLnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Ach ja, het CDA, altijd de luchtvaart gesteund, veel schade aangericht, maar nu, in aangeslagen toestand, zijn ze tegen, omdat ze tegen zijn, omdat ze het niet meer weten, omdat ze maar wat roepen, in een schreeuw om aandacht, omdat ze geen bestaansrecht meer hebben, omdat ze eigenlijk al niet meer bestaan......