Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Coalitieakkoord biedt ruimte voor groei Rotterdam Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 382 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 20-08-2019 
Transavia_DSC_3267.JPG

DEN HAAG - Het aantal vliegbewegingen op Rotterdam The Hague Airport kan in de toekomst mogelijk groeien. Dat blijkt uit het dinsdag gepresenteerde coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland. Daarin houdt de provincie de mogelijkheid open van de opening van een nieuwe helihaven.

In het coalitieakkoord staat dat de provincie de huidige geluidsruimte niet wil laten groeien en het aantal nachtvluchten wil terugdringen. Tegelijkertijd wil de provincie bij het rijk aandringen op een extra helihaven voor maatschappelijk vliegverkeer, om overlast voor omwonenden te verminderen.

De op Rotterdam The Hague Airport gestationeerde traumahelikopters en de helikopters van de politie staan groei van de commerciële luchtvaart in de weg. Uitbreiding van het aantal vliegbewegingen is alleen mogelijk indien die helikopters elders in de regio worden gestationeerd. Een nieuwe locatie is echter nog niet gevonden.

Volgens RTV Rijnmond heeft onderzoek uitgewezen dat er vooralsnog geen plek is te vinden die voldoet aan de eisen van de hulpdiensten en die ook de goedkeuring krijgt van de betrokken gemeenten. Die zijn overigens tegen een groei van het luchtverkeer op Rotterdam The Hague Airport.

De regionale luchthaven blijft onlangs de opgelegde beperkingen flink groeien. In juli maakte een recordaantal van 255.000 passagiers gebruik van de luchthaven, een groei van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 20-08-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als je de inleiding van dit coalitieakkoord leest, dan denk je oké. Niet is minder waar of is het fake nieuws? Moet haast wel, want anders hebben we minkukels te maken, Engerds van de bovenste plank en ga zo maar door om uiteindelijk te eindigen met de veronderstelling dat er debielen bezig zijn..

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

VVD PROMINENTEN HEERSEN IN BASTION METROPOOL REGIO M.R.D.H. !

In de regio Rotterdam / Den Haag wordt o.a. in een "Programmaraad M.R.D.H." door VVD prominenten een waar schrikbewind gevoerd. Met de inzet van externe consultants en een opgerichte "Transport Authority" (voormalige stadsregio) vindt - zonder enige democratische legitimatie - besluitvorming rond INFRA plaats. Opgedrongen samenwerking tussen wethouders van tientallen gemeentes, Provincie ZH en ministerie van I&W heeft deze misstand in de Zuid Vleugel mogelijk gemaakt.

De betrokken VVD prominenten zijn: Cora van Nieuwenhuizen,welbekend, de gedeputeerde Floor Vermeulen, de R'damse locoburgemeester ( tevens echtgenoot van Cora van Nieuwenhuizen!) en de wethouder mobiliteit van de gemeente Den Haag.

De gehele politiek in gemeenteraden en Provincie lijkt zich intussen bij deze wantoestand te hebben neergelegd................................

Overigens profiteert Schiphol / de luchtvaartsector ook al jaren van de M.R.A. Noord vleugel waar economisch belang de enige drijfveer vormt die er toe doet. Daarbij staat de ontwikkeling van de luchthavens centraal, men nomet dit het model van de AEROTROPOLIS.

Geplaatst door M.A van Hout uit Amsterdam

Ze gaan gewoon door...!!! Schandalig! Niet linksom dan rechtsom...
Dat die mensen nog kunnen slapen 's-nachts is mij een raadsel.,
Geen scrupules, geen geweten!