Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CO2-uitstoot in laatste kwartaal 2018 hoger

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 695 
|
 nieuws.weeronline.nl - 14-02-2019 
me_vliegtuig_IMG_0602.jpg

De uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) in Nederland is in het vierde kwartaal van 2018 met 0,5 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Huishoudens en de transportsector stootten meer CO2 uit, energiebedrijven minder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de jongste kwartaalcijfers over de CO2-uitstoot.

De CO2-uitstoot van huishoudens was in het vierde kwartaal 1,8 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Vooral de uitstoot door het verbruik van motorbrandstoffen nam toe. Het verbruik van gas bleef nagenoeg gelijk aan het vierde kwartaal van 2017. In het laatste kwartaal van 2018 was het aandeel van huishoudens in de totale CO2-uitstoot ruim 21 procent.

In de transportsector was de uitstoot in het vierde kwartaal 2,8 procent hoger dan een jaar eerder. Het aandeel in de totale uitstoot was bijna 12 procent. De uitstoot van de luchtvaart nam het meest toe, de binnenvaart stootte minder CO2 uit.

Waarom moet CO2 afnemen?
Toename van CO2 in de atmosfeer veroorzaakt een versterkt broeikaseffect. Hierdoor houdt de aarde meer warmte vast met als gevolg: oplopende temperaturen, meer en hevigere weerextremen en een stijgende zeespiegel.

Bekijk bericht op "nieuws.weeronline.nl - 14-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

En Mark Rutte maar roepen tegen de jongeren hoeveel er al gebeurt

Geplaatst door Ciska Rijswijk uit Kortenhoef

En dan toch vragen om gematigde en gecontroleerde groei van Schiphol . Dick Benschop is ziende blind en horende doof !

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Het is zorgwekkend dat men niet wil inzien wat de luchtvaart voor een schade aanricht aan flora en fauna.
We vergeten bv de condensstrepen, we vergeten de NOx uitstoot, we vergeten de fijnstof uitstoot.........en waar men het helemaal niet over wil hebben zijn ziektekosten.

Nog zorgwekkender is dat die ‘eigenwijze ik weet alles beter politici’ zich op de bres werpen voor klm en schithol onder de noemer ‘grote werkgever’ en ‘te belangrijk voor NL’
Politici die zich bemoeien met een privaat bedrijf? Ehhhhhh?

Wat ben ik blij dat de jeugd zich nu meldt, gelukkig begint dit mondial te worden en zijn wij oudjes (met alle respect) geen roepende in de woestijn meer.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Laat men vooral doorgaan met de particuliere kleinverbruiker kapot te belasten en de industriele grootverbruiker, luchtvaart, zeevaart, landbouw etc flink te subsidieren. Dan is de co2 groei vogend jaar vast nog hoger.