Platform Vlieghinder Kennemerland
 

ChristenUnie wil Schiphol bijna halveren en stoppen met vluchten naar Londen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 118 
|
 Luchtvaartnieuws 
Polderbaan_vanuit_de_lucht.jpg
Polderbaan gezien vanuit de lucht in noordelijke richting
Credit: Whowouldtell

De ChristenUnie vindt de krimpplannen van minister Harbers niet ver genoeg gaan en wil dat Schiphol naar 300.000 vluchten per jaar teruggaat. Ook moeten de vluchten naar Londen, de populairste bestemming vanaf Schiphol, en Parijs en Brussel beëindigd worden. Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde verkiezingsprogramma.

Omdat Nederland nu niet zelf kan bepalen welke bestemmingen verboden worden, wil de ChristenUnie zich daar op Europees niveau hard voor gaan maken. “We willen in elk geval dat luchtvaartmaatschappijen nu al slots voor deze korteafstandsvluchten, als onderdeel van de krimpopgave van Schiphol, moeten inleveren”, vervolgt de partij.

Ook wil de ChristenUnie vliegen fors gaan belasten, met onder meer een kerosineaccijns, btw op vliegtickets en een lawaaibelasting. “Ook voor vliegtickets moet de werkelijke prijs worden betaald.” Daarnaast pleit de club van Mirjam Bikker ervoor dat er op de vliegtaks nog een extra opslag komt bij vluchten onder de 1250 kilometer om reizen per trein te stimuleren.

Zoals bekend is de ChristenUnie ook tegen de opening van Lelystad Airport. “Het openen van een extra luchthaven voor vakantievluchten past niet bij beleid dat gericht is op minder vliegen.”

Van de partijen die tot nu toe hun verkiezingsprogramma gepresenteerd hebben, en die volgens de Peilingwijzer kans maken op zetels, zijn er nog maar twee voor de opening van Lelystad Airport (VVD en JA21). Ook zijn er maar twee tegen de krimp van Schiphol (JA21 en BBB). Onder meer D66 en de PVV moeten hun programma nog presenteren.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws"

Reacties op dit bericht

Reageren?

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u akkoord met onze huisregels.