Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CEO Schiphol komt naar Castricum

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 852 
|
 Nieuwsblad voor Castricum 
hvs_castricum_DSC_2563.jpg

Dick Benschop, de president-directeur en CEO van Schiphol, komt woensdag 12 juni naar Castricum. Hij bezoekt de raadsinformatieavond in het gemeentehuis. Dat meldt Transitie Castricum. De vrijwilligersorganisatie die strijdt voor duurzaamheid roept inwoners op om de bijeenkomst bij te wonen. "Het zou geweldig zijn als er een flinke groep kritische mensen vragen stelt over de absurde wens om nóg meer te groeien, terwijl Castricum en omgeving al zoveel overlast ervaren. En terwijl, veel belangrijker, vliegen een van de meest vervuilende bezigheden is als het gaat om klimaatverandering."

Bekijk bericht op "Nieuwsblad voor Castricum"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Prima natuurlijk, maar wat gaat hij horen dat uit de statistieken van BAS, onderzoek van de GGDs en overleg met de ORS niet al volstrekt duidelijk is geworden, en overigens niet alleen voor Castricum?

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Vrijwel alle toestellen die (al laag) over Castricum heel denderen, komen ook over Uitgeest.
Vanochtend om 06:6 uur een toestel laag over met volledig landingsgestel uitgeklapt indraaiende boven het dorp Uitgeest, geeft zoveel klere herrie dat ook Uitgeest als gemeente die zwaar getroffen is door de arrogante sector, op maatregelen moet gaan bezinnen.
Maar de meeste inwoners van Uitgeest zijn VVD stemmers............
Bovendien heeft Uitgeest ook nog eens bij zuidelijke windrichting, uit alle andere windrichtingen de primeur van een ongekende hoeveelheid laag vliegende lawaaibakken die over het dorp worden gedirigeerd, dat Castricum dat op moment vrijwel niet heeft.
Zuidelijke windrichtingen komen nogal vaak voor in Nederland......
De herrie boven Castricum wil ik niet bagatelliseren, maar Uitgeest wordt ook ongenadig in de herrie gezet en vergeet de vervuiling niet.
Uitgeest is het slachtoffer van met name de Polderbaan die door de LVLN als preferente baan is bestempeld, zowel overdag als s'nachts.
Schandelijke praktijk die door de sufkuttige politiek in Den Haag goedgekeurd wordt.


Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Dat Benschop naar Castricum komt is alleen maar voor de voor de vorm. Zodat ze later kunnen zeggen, 'we hebben uitgebreid met de omwonenden gecommuniceerd'. Net zoals het Alderstafelcircus, waardoor ze nu iedere keer zeggen: de omwonenden waren akkoord met de groei......

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Deze man heeft wel lef om te komen met zoveel mensen die moordneigingen hebben.

Geplaatst door H. Visser uit Castricum

Nou gezellig worden we weer voorgelogen net als een jaar of twee/drie terug - weten jullie nog - toen er werd besloten om de nachtvluchten over Hoorn tijdelijk te stoppen en tijdelijk ook over Castricum te laten vliegen. Het zou niet lang duren, immers we zouden een oplossing aangereikt krijgen. Ik kom graag naar de bijeenkomst om dat schorem uit te jouwen. Ik heb er geen enkel vertrouwen meer in 0.0.