Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA Zuid-Holland wil groeistop Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 862 
|
 rijnmond.nl - 07-03-2019 
hv_geluidshinder_2813.jpeg

Het CDA Zuid-Holland vindt het 'onacceptabel' als Rotterdam The Hague Airport zou uitbreiden. Volgens de partij is de huidige omvang het maximale wat mogelijk is op die plek. Ook qua geluid is de top bereikt.

"De aanvliegroutes van de luchthaven gaan over dichtbevolkt gebied en de grenzen wat betreft geluidsoverlast en milieuvervuiling zijn bereikt", zegt Adri Bom-Lemstra, lijsttrekker van CDA Zuid-Holland.

Begin deze maand werd bekend dat het vliegveld maatregelen gaat nemen om de geluidsoverlast in Schiedam te beperken. Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bleek eerder dat de geluidsnorm op één plek in Schiedam met bijna achttien procent werd overschreden.

Lees ook: Inspectie: te veel vliegtuiglawaai in Schiedam

Bom-Lemstra, gedeputeerde en portefeuillehouder luchtvaart, ziet maar één mogelijkheid om het vliegveld verder te laten groeien. Daarvoor zou de luchthaven moeten verplaatsen naar een locatie waar de aanvliegroutes geen overlast veroorzaken voor omwonenden. “Wij volgen de onderzoeken over Schiphol-op-zee met grote belangstelling. Het is een kans om Rotterdam-The Hague Airport hierin mee te nemen. Dan is er weer groei mogelijk."

Lees ook: Helikopters blijven op Rotterdam Airport, voorlopig geen uitbreiding vluchten

Ook de CDA in Rotterdam maakte zich eerder hard voor een groeistop van het vliegveld. "De vliegbewegingen van Schiphol en Rotterdam gaan nu al over elkaar heen en er zijn steeds meer klachten van bewoners", zei CDA-raadslid René Segers-Hoogendoorn eind 2018.

Lees ook: CDA: Rotterdam The Hague Airport mag niet verder groeien

Bekijk bericht op "rijnmond.nl - 07-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

We zouden elk jaar verkiezingen moeten houden. Dan worden er door (on)bekende politici uitspraken gedaan die wel ten goede komen voor het klimaat.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Maar jaar in jaar uit met Schiphol groeien, afspraken schenden, aandelen KLM kopen en plafonds verhogen tot wel 1500 vluchten per dag en nog Lelystad erbij dat mag allemaal wel van die schijnheilige nepchristenen van het CDA.

Geplaatst door jan Griese uit Amstelveen

Voor Schiphol kozen de Bewoners, De Omliggende Gemeenten en de Milieupartijen voor GEEN GROEI MEER
Probleem hier te Aalsmeer en Amstelveen is: MAAR DIE 500.000 denderen nog steeds over de hoofden . Dat is/was al jaren veel te veel ! In feite zou KRIMP meer op zijn plaats zijn. Zeker wb de Klimaatcrisis. !

Daarbij komt, dat er niet alleen de laatste 3 jaar gewerkt werd met Sjoemelcijfers, maar al vanaf 2003 ! De omzetting van PKB 1995 met 300 hhavingspunten naar de 35 H.havingspunten van 2003 was NIET gelijkwaardig . CDV II constateerde in 2006: De Bewoners zijn belazerd. Wij adviseren, dat er nog 95 Handhavingspunten bij moeten. Daar kwam niets van terecht,want oud en demissionair CDA minister Peijs gaf Alders sept 2006 Hans Alders de opdracht tot formatie vanzijn Tafel, waarmee 3 grote rapporten in de diepe Lade belandde . Dus daarvan hebbende Bewoners ook nog Milieuruimte te goed !