Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

CDA wil meer weten over vliegveld Lelystad en herbenoeming Hans Alders

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 537 
|
 leeuwardercourant.nl - 08-01-2018 
tb_leefomgeving_castricum_Albertshoeve.jpg

Door Robert Jan Speerstra

In een gecoördineerde actie stellen de CDA-fracties in Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland én de Tweede Kamer vragen over de gang van zaken rond Lelystad Airport.

De christendemocraten willen - in eerste instantie van hun eigen provincie - weten hoe de besluitvorming en informatievoorziening tot nu toe heeft plaatsgevonden. Inwoners en bestuurders worden te vaak overvallen, stellen zij. Er is nu sprake van paniekvoetbal, aldus het Friese CDA.

Daarnaast willen de CDA’ers meer weten over mogelijke belevingsvluchten op de vliegroutes van en naar het nieuwe vliegveld en over het proces van de herbenoeming van de bekritiseerde Hans Alders. Alders is voorzitter van de Alderstafel, het officiële overleg over Lelystad Airport. Onlangs is hij herbenoemd.

Transparant
,,We stellen de vragen omdat wij het als volksvertegenwoordigers van het grootste belang vinden dat het proces voorafgaand aan een ingrijpende beslissing, zoals het openstellen van een vliegveld, goed en transparant verloopt’’, zegt woordvoerder Bouwien Rutten, statenlid in Overijssel, names de christendemocraten.

Zij vervolgt: ,,Voor ons is het proces pas in orde als er serieus wordt gekeken naar de indeling van het luchtruim, de veiligheid en geluidsoverlast. Wat ons betreft is dat proces voorlopig nog niet op orde. Er zijn te veel fouten gemaakt en het is weinig transparant. Als je je zaken niet voor elkaar hebt, kan je dus ook geen besluiten nemen.’’

Rutten benadrukt niet tegen het vliegveld te zijn. ,,Het gaat ons vooral om het proces dat anders moet. Er zijn veel te veel fouten gemaakt, de vliegroutes zijn te laag en het proces is te onduidelijk. Als dat straks op orde is, kan Lelystad Airport open.’’

Friese CDA
Ook het Friese CDA wijst hier op. ,,Wij willen liever geen uitstel en zeker geen afstel, want het economisch belang weegt voor ons ook mee. Voor Fryslân voorziet het CDA een zeer wenselijke economische spin-off. Maar een correct en foutloos proces gaat voor’’, zegt Wendy Zuidema, statenlid in Friesland.

,,Wij hebben het idee dat er nu paniekvoetbal wordt gespeeld. Het beeld is niet dat het ministerie het in de macht heeft. De burgers hebben het gevoel dat er niet geluisterd wordt, dat moet anders.’’

Het Friese CDA wil sterkere sturing door het ministerie. Die moet tevens leiden tot minder fouten in bijvoorbeeld milieuonderzoeken.

Bekijk bericht op "leeuwardercourant.nl - 08-01-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

CDAérs zijn zonder uitzondering gluiperige nepchristenen, nog rechtser dan VVD en FVD, werken graag samen met PVV, staan vooraan in de baantjescarrousel en doen heel Nederland in de verkoop zolang de partijgenoten via de BV Nederland er nog wat aan kan verdienen.

De partij van Verhagen, bouwend Nederland, VNO-NCW, Eurlings en Balkenende etc.
Zij hebben Nederland kapot gemaakt en de schuld in de schoenen van 'links' geschoven..

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Die zgn CDA Rentmeesters... Walgelijk , Voor de Veluwe willen ze nog wel iets pruttelen, maar voor de ernstige situatie op Schiphol zelf ? Helemaal niets..