Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA Overrijsel: Minister moet alternatief bekijken

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 482 
|
 De Stentor - 16-01-2018 
hs.png

De CDA-fractie in de Staten van Overijssel vindt, net als het Bewonerscomité dat adviseerde over Lelystad Airport, dat de minister het landelijke programma Beter Benutten ook moet uitwerken voor de luchtvaart. Het zou een van de manieren kunnen zijn om de overlast door vliegverkeer te beperken.

Een motie die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) hiertoe oproept wordt woensdag besproken in de Statencommissie voor Milieu en Energie.

Beter Benutten is een programma van maatregelen om de huidige infrastructuur door een slimmere verdeling efficiënter te gebruiken. Het Bewonerscomité adviseerde in december dat ook de luchtvaart hierin moet worden meegenomen.

,,Zeker voor afstanden tot 600 kilometer is reizen per trein een alternatief", aldus het advies. Alleen al op de trajecten naar Brussel en Dusseldorf scheelt dat 20 vliegbewegingen per dag, 7.300 op jaarbasis, zo berekende het comité.

Volgens de indiener van de motie, Bouwien Rutten, valt op dat de minister in haar reactie op het adviesrapport 'Een ander geluid' volledig is voorbij gegaan aan dit onderdeel.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door M uit U

Wordt er nog steeds gevlogen op Brussel en het Ruhrgebied???????