Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA-kamerfractie wil fonds om overlast Airport te compenseren

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1379 
|
 Eindhovens Dagblad 
CDA-kamerfractie wil fonds om overlast Airport te compenseren

DEN HAAG - De Tweede Kamerfractie van het CDA vindt dat er een fonds moet komen om de overlast in de regio als gevolg van het vliegverkeer te compenseren. "Precies zoals ook bij Schiphol en de Duitse Navo-basis Geilenkirchen is gebeurd", zegt kamerlid
Martijn van Helvert.

Samen met kamerlid Raymond Knops bracht hij deze week een bezoek aan Wintelre, dat sinds het invoeren van een nieuwe vertrekroute ernstige overlast ervaart. "Door het instellen van een compensatiefonds erken je dat je overlast veroorzaakt, maar je laat ook zien dat je bereid bent daar wat tegenover te stellen", aldus Van Helvert. In schriftelijke vragen aan minister Schultz-van Haegen vragen Knops en Van Helvert aandacht voor de problemen in het Kempische dorpje.

Volgens de kamerleden zijn er oplossingen denkbaar die de overlast verminderen, bijvoorbeeld een vertrekroute direct naar het zuiden, via het Belgische luchtruim.

Bekijk bericht op "Eindhovens Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.


¨De Tweede Kamerfractie van het CDA vindt dat er een fonds moet komen om de overlast in de regio als gevolg van het vliegverkeer te compenseren. "Precies zoals ook bij Schiphol en de Duitse Navo-basis Geilenkirchen is gebeurd", zegt kamerlid
Martijn van Helvert.¨

Pardon?
Compensatie?
Precies zoals ook bij Schiphol is gebeurd?

Zitten er werkelijk alleen maar Pinocchio´s in de politiek?
De inwoners van o.a. Uitgeest hebben geen enkele compensatie gehad, nee, steeds meer herrie en vervuiling is wat we van de politiek en de sector krijgen!

Inmiddels heb ik een steeds grotere afkeer gekregen van de Nederlandse Pinocchio´s!
En Schiphol kan wat mij betreft, 5 meter onder water verdwijnen!Geplaatst door marianne uit Castricum

Mijnheer VOS of inderdaad mevrouw VOS, u heeft gelijk. In deze regio is nooit een cent betaald
zelfs de geluiddempende muren in Landsmeer of where ever lukte niet omdat er allemaal beunhazen aan werk waren en de verkeerde spullen in de muren spotten. Verder was er een klachtencommissie. Was een van de velen die een klacht hebben ingediend en inderdaad na 4 jaar kan ik zeggen dat het top lachtertje was met uiteindelijk resultaat " de deksel op de neus". 000000 op het rekwest door een duurbetaalde commissie , leden met allemaal loden jassen, uit het Oosten. Allemaal bekenden ingehuurd waaronder ook de makelaardij etc. Ooit een onafhankelijk geluidshinder onderzoek laten doen. In de week dat de Polderbaan baan werd schoongemaakt etc kwam de mast in de achtertuin staan. Ondanks de mededeling dat het nu geen zin had, werd het toch gedaan en was het er net onder. Ook al hebben velen er genoeg van niets geen enkel weerwoord helpt. Een bekende wetenschapper met een grote naam op wetenschappelijk gebied zegt" dat de mens binnen 100 jaar is uitgestorven". Geloof het meteen omdat we zo oliedom zijn met name omdat we geen verantwoordelijkheden nemen voor mens en dier.

Geplaatst door overweging

Een mooi initiatief en erg positief dat men in elk geval de overlast onderkent.

Vraag me af wat een redelijk bedrag zou zijn.
Je huis kan je misschien voor 10.000 euro nog wel redelijk isoleren,al krijg je het geluid nooit helemaal weg als je direct onder een start route woont. Voor je tuintje en je dagelijkse rondje met de hond, schaatsen op het slootje in de winter en dergelijke is dat al anders.
Ervan uitgaande dat verhuizen geen optie is,wat is dat dan waard: de rest van je leven de ramen niet meer open hebben en niet meer lekker in je tuintje kunnen zitten. Als ik voor mezelf deze vraag zou moeten beantwoorden dan zou ik met 100.000 niet akkoord gaan,met 500.000 misschien zelfs nog niet.
Misschien kan dhr van Helvert dit gedachte experiment ook voor zichzelf uitvoeren om een idee te krijgen.

Welzijn is onbetaalbaar,zeker als het gaat om je welzijn op de lange termijn.
Een reele compensatie is onmogelijk, Het is echter positief dat er enige aandacht is en dat men de moeite neemt om de situatie zelf te onderzoeken. Dat wordt oprecht gewaardeerd.
Ik vermoed dat veel politici bij zichzelf ook twijfels hebben over de hele situatie, zeker na een bezoek ter plekke maar hun mogelijkheden zijn waarschijnlijk beperkt.

Geplaatst door marianne uit Castricum

Mijnheer VOS of inderdaad mevrouw VOS, u heeft gelijk. In deze regio is nooit een cent betaald
zelfs de geluiddempende muren in Landsmeer of where ever lukte niet omdat er allemaal beunhazen aan het werk waren en de verkeerde spullen in de muren stopten. Verder was er een klachtencommissie. Was een van de velen die een klacht hebben ingediend en inderdaad na 4 jaar kan ik zeggen dat het top lachtertje was met uiteindelijk resultaat " de deksel op de neus". 000000 op het rekwest door een duurbetaalde commissie , leden met allemaal loden jassen, uit het Oosten. Allemaal bekenden, ingehuurd waaronder ook de makelaardij etc. Ooit een onafhankelijk geluidshinder onderzoek laten doen. In de week dat de Polderbaan baan werd schoongemaakt etc kwam de mast in de achtertuin te staan. Ondanks de mededeling dat het nu geen zin had, werd het toch gedaan en was het er net onder het hinder niveau. Nogal wiedes.. Ook al hebben velen er genoeg van want geen enkel weerwoord helpt. Een bekende wetenschapper met een grote naam op wetenschappelijk gebied zegt" dat de mens binnen 100 jaar is uitgestorven". Geloof het meteen omdat we zo oliedom zijn met name omdat we geen verantwoordelijkheden nemen voor mens en dier.
Vannacht was het weer een ongelofelijke herrie zoals u zegt, om de 1/2 minuut laag invliegen, uren achter elkaar, 's ochtends gewoon doorgegaan, ook laag invliegend. Wat zou de kern nu kunnen zijn van de boodschap van Schiphol/ verkeersleiders. Begin steeds meer te denken dat deze Group opzettelijk de burger kwelt of is het misschien dat ze er een kwaadaardig plezier aan beleven de mensen uit hun slaap te houden of zou het kunnen zijn dat er een vorm mishandeling plaats vindt of is het ernstiger: " zou het vorm van martelen kunnen zijn?". Allemaal vragen. Vandaag was een slechte dag voor de COPD mensen, windstil, Hoogovens aan, vochtige laaghangende bewolking wel 100' den laag ingevlogen planes met hun afvalstoffen. En toch gaat deze Group door omdat Den Haag een grote smurrie is van geen goede bedrijfsvoering en zeker geen groep die zich verantwoordelijk voelt voor burger en maatschappij. Een verstikkende eigen megolomane Nebel Organisatie. We zijn er lekker klaar mee.