Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA Hengelo omarmt plannen luchthaven (Twente)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1128 
|
 tubantia.nl 
me_vliegtuig_IMG_0713.jpg


Door Frans Nikkels

HENGELO - Binnen de Hengelose coalitie heerst verdeeldheid over de toekomst van de voormalige luchthaven Twente. Waar de SP en de PvdA ernstige bedenkingen hebben, juicht het CDA de ontwikkelingen juist toe.

De nieuwe plannen van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede voorzien in de ontwikkeling van een hoogwaardig en innovatief bedrijventerrein, de Technology Base Twente. Met behoud van de vliegfunctie en de bestaande start- en landingsbaan. De plannen gaan uit van 20.000 vliegbewegingen (starts en landingen) per jaar.

De Hengelose PvdA zet vraagtekens bij die plannen. Volgens fractievoorzitter Maarten Hollander is de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein bij het vliegveld ‘concurrerend’ met andere bedrijventerreinen in Twente. De Hengelose SP noemt een vliegveld in Twente onnodig. „Wij vinden het gewoon jammer van dat groene gebied”, aldus fractievoorzitter Floor van Grouw.

Anders

Coalitiepartner het CDA denkt daar anders over. In een artikel op de website van het CDA Hengelo schrijft raadslid Jan Vis dat zijn fractie achter de gekozen aanpak staat. Volgens Vis heeft ook Hengelo daar belang bij ‘in het kader van regionale ontwikkeling van hoogwaardige werkgelegenheid’.

Maar er is volgens de CDA’er nog een argument voor behoud van de vliegfunctie. ‘Het klinkt misschien vreemd, maar het feit dat dit gebied nog zo mooi groen is, is te danken aan de jarenlange aanwezigheid van het vliegveld. Door de daarbij behorende geluidszonering is het onmogelijk om daar te bouwen. Zodra die zonering verdwijnt wordt het een zeer aantrekkelijk gebied voor commerciële woningbouw. Het idee dat met het verdwijnen van de vliegfunctie die omgeving groen kan blijven is naar onze mening een illusie.’

Bekijk bericht op "tubantia.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Daar gaan ze weer in Twente en mooi meegenomen, des temeer vliegtuigen, des te groener de omgeving.

Geplaatst door Wim uit Castricum

O ja, vergat ik nog te vermelden. Voor de wilde plannen, die er onlangs waren met vliegveld Twente (duizenden gehonoreerde bezwaren), moesten alle bossen rond het vliegveld plat. En nu is de groene omgeving te danken aan vliegtuigen. Volgens mij klopt er iets niet aan de redenatie van het CDA in Hengelo.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hoe verdeelt is de politiek in een klein land als Nederland?
De CDA-fracties in Aalsmeer en Uithoorn zijn juist gefrustreerd over het vliegtuiglawaai in hun woonomgeving, terwijl de fractie in Hengelo het juist omarmt?
Wie snapt de politiek nog in Nederland?

Want wat heb je nu aan een groene omgeving, volgens de CDA-fractie in Hengelo?
Plat die handel, vliegvelden en bedrijventerreinen, en misschien is er dan ook nog plaatst voor woningbouw.
De mensen die dan in die woningen komen te wonen, kunnen vervolgens gaan zeuren over herrie en vervuiling.
Dat is de ideale wereld volgens de politiek in Nederland.
Want er moet wat te zeuren zijn voor de burger, anders heeft de politiek niets te doen.

Je word ziek van de achterlijke politiek in Nederland.