Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA Brabant: Breda Airport kan deel problemen Eindhoven Airport oplossen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 2293 
|
 BN de Stem 
me_vliegtuig_IMG_0394.jpg

BREDA - Er komt een dag dat het vliegveld Breda International Airport wordt betrokken bij het oplossen van de overlastproblemen die Eindhoven Airport ondervindt. Dat zegt de CDA-fractie in Provinciale Staten. Directeur Charles Jacobs van de West-Brabantse luchthaven vindt dat geen enkel bezwaar. Maar in Rucphen maakt de wethouder zich zorgen. Het vliegveld bij Eindhoven kampt met groeipijnen. Zo neemt het aantal passagiers toe van 3,9 miljoen in 2014 tot 4,2 miljoen dit jaar. Ook het aantal vliegbewegingen wordt groter: 28.909 vorig jaar, 30.200 in 2015.

StatistiekenNiet iedereen is blij met die statistieken. Omwonenden en milieubeschermers vrezen een toename van overlast en vervuiling. Namens de CDA-fractie in Provinciale Staten maakt Ankie de Hoon uit Etten-Leur zich sterk voor een 'verantwoorde groei die niet ten koste gaat van de leefbaarheid'.

Logische optieEr komt een dag dat Breda International Airport in beeld komt om een deel van de vliegbewegingen op te vangen. "Dat is een logische optie. Bij een eerdere uitbreiding van Eindhoven Airport is ook al met een schuin oog naar West-Brabant gekeken. Dus ik denk dat het gewoon een keer gaat gebeuren", zegt de Ettense politica. Directeur Charles Jacobs van Breda International Airport is wel gecharmeerd van de gedachte dat Seppe betrokken wordt bij het oplossen van problemen in Eindhoven. "Ze zijn welkom", zegt hij gastvrij. "We zitten nog ruim in ons jasje en ze passen binnen onze groeiverwachting. Het enige waar we altijd streng rekening mee zullen houden is dat we blijven voldoen aan de geluidsnormen."

Kleine luchtvaartHet zijn de grote jets van Ryanair en Transavia die voor de problemen zorgen op en rond Eindhoven. Op het West-Brabantse vliegveld langs de A58 kunnen die toestellen niet landen, dus daar hoeft voorlopig niemand zich zorgen over te maken. Het gaat vooral om de kleine luchtvaart. "Die kleintjes zijn voor ons geen enkel probleem", zegt Jacobs.

Bekijk bericht op "BN de Stem"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

Het CDA in de provincie Noord Brabant ziet mogelijkheden voor een verantwoorde groei die niet tenkosten zal gaan van de leefbaarheid. De idioten, aan me hoela met dit soort volkverlakkerij.

Geplaatst door gerard

Prima. Laat heel Nederland zuchten onder het juk van vlieghinder. Misschien is dat de enige manier om voldoende draagvlak te krijgen om de groei van de kluchtvaart een halt toe te roepen.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

In de commissie luchtvaart van I&M lijken louter de belangen van de luchtvaart - groot en klein - te worden behartigd.
Zo wordt geprobeerd om van heel wat sportvliegveldjes heuze luchthavens te maken, waarna elders dan weer de sportvliegerij extra ruimte gaat claimen. Een soort vicieuze cirkel die steeds grotere delen van Nederland onder een deken van herrie, onveiligheid en uitstoot dreigt te bedekken.
Het hele ministerie van I&M, waar inmiddels ook het door Hans Alders (pres. commissaris) geleide Prorail deel van uitmaakt, lijkt een uit de hand gelopen project en zou eens flink op de schop moeten.